- Световен футбол, Футбол

Бразилия унищожи мечтите на Меси за трофей с Аржентина

Сподели:
369 Views

“Селесао” взе класиката на Южна Америка с 2:0 и продължава да се надява, че ще триумфира с отличието пред собствена публика, докато шансовете за Меси да се добере до отличие на национално ниво намаляват все повече. 

Габриел Жезус и Роберто Фирмино изработиха двете попадения за победителите, превръщайки се в героите на цялата нация. Меси на свой ред имаше шансове за Аржентина, но веднъж уцели гредата, а един път прати топката агонизиращо близо до целта. 

Мачът започна равностойно, като първата възможност се откри пред “албиселесте”. В 12-та минута Леандро Паредес беше изведен с хуабв пас в половината на бразилците, напредна и стреля мощно от дистанция, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда. 

Постепенно “златистите” взеха инициативата, направиха няколко опасни атаки, които обаче Габриел Жезус не успя да завърши. Всичко на терена обаче се промени много скоро. Още в 19-та минута Дани Алвес направи страхотен пробив и пусна топката в коридор за Роберто Фирмино, звездата на Ливърпул пусна прострелно пред вратарското поле за Жезус и той разстреля вратаря – 1:0. 

До средата на полувремето Бразилия доминираше, но постепенно и аржентинците показаха зъбите си. Половин час след началото на двубоя Серхио Агуеро беше близо до изравняването, след като стреля с глава от около точката на дузпата, но топката кацна на горната греда.

До почивката Меси на два пъти и Агуеро пропуснаха шансове да изравнят за “албиселесте”, докато Филипе Коутиньо и Евертон не бяха точни за “селесао”. Така първите 45 минути приключиха с аванс за домакините и те комфортно гледаха към финала. 

Аржентина започна по-активно втората част, но Родриго де Паул и Николас Таляфико не бяха точни. Но всичко можеше да свърши в 56-та минута, ако Коутиньо беше показал малко повече точност при един страхотен пас на Габриел Жезус, но той прати топката в аут от изгодната позиция. 

И този пропуск можеше да бъде наказан от Меси още в ответната атака. Тогава легендата на Барселона изстреля мощен шут от границата на наказателното поле след самостоятелен пробив, но топката щеше да счупи лявата греда. Тя опази надеждите на бразилците живи. 

В 66-та минута Меси можеше да изравни при един от специалитетите си – пряк свободен удар пред наказателното поле. Той завъртя превъзходно топката и я насочи към горния ляв ъгъл, но вратарят Алисон показа класа, разтегна се максимално и успя да избие. 

Всичко свърши в 71-та минута, когато “селесао” стигна и до втори гол. Тогава Габриел Жезус, който направи страхотен мач, се изяви в ролята на асистент и пусна топката на почти празна врата за Фирмино и той с лекота опъна мрежата за 2:0. 

Това попадение окончателно уби порива на Аржентина и до края на мача домакините на турнира само можеха да направят победата си още по-гръмка, но Фирмино и Алвес изпуснаха да го сторят. В крайна сметка не им и трябваше и така Бразилия е на финал на домашната Копа Америка.

В директния спор за трофея “селесао” ще срещне победителя от мача между носителя на трофея Чили и изненадата в надпреварата до момента Перу, които ще се изправят един срещу друг тази нощ. 

Източник: gong.bg











About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар