- Световен футбол, Футбол

Перу изхвърли Уругвай от Копа Америка след драма

Сподели:
283 Views

Перу се класира за полуфиналите в турнира Копа Америка, след като победи с дузпи Уругвай в 1/4-финална битка с резултат 5:4. След 0:0 в редовното време се стигна до изпълнение на дузпи, като при тях фатален пропуск направи Луис Суарес от Уругвай, а перуанците не сбъркаха от бялата точка нито един път. В редовното време и системата ВАР имаше роля, за да се стигне до това нулево реми.

Един от лидерите на Уругвай в лицето на Луис Суарес натресе гредата в 14-та минута на срещата. Десетина минути по-късно и Кавани не съумя да се разпише след отлична атака на тима. Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

В 60-ата минута топката попадна в мрежата на Перу, след като Кавани я насочи в мрежата, но съдията отмени попадението с ВАР заради засада. 

В 75-ата минута отново топката влезе във вратата на Перу, но отново с ВАР гол нямаше заради засада. 

До края на редовното време Уругвай атакуваше мощно, но Перу съумя да запази равенството в редовното време.

При изпълнението на дузпите, първи зад топката за Уругвай застана Луис Суарес, но не съумя да реализира. Гереро изведе Перу напред, а Кавани изравни резултата. 

До края на изпълненията всички футболисти бяха безгрешни като за Уругвай реализираха Стуани, Бентанкур и Торейра, а за Перу – Руидиас, Йотун, Адвинкула и Флорес, което прати Перу на 1/2-финалите срещу Чили.

Другият полуфинал е между съставите на Бразилия и Аржентина. 

Източник: Gong.bg








About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар