- Волейбол, Лига на нациите, Национални отбори

Иран победи България в Пловдив

Сподели:
320 Views

България загуби с 0:3 гейма от Иран втория си двубой от Лигата на нациите в уикенда, който се провежда в пловдивската зала “Колодрума”. След успеха над САЩ с 3:1 гейма в петък вечер, “трикольорите” се опитаха да спечелят двубоя, но това не се получи. Въпреки подкрепата на феновете българския тим игра добре, но не сполучи да спечели дори гейм.

Българските волейболисти стартираха устремно и поведоха с 3:0, което принуди Игор Колакович да вземе прекъсване. Последва реакция на иранците и се стигна до 4:4. Последва размяна на точки, за да се стигне до 15:14 за България, а атака на Цветан Соколов не завърши успешно и се стигна до ново изравняване – 15:15. Последва и поредно равенство при 18:18, но 19-ата точка беше за иранците. Добро взаимодействие между Сеганов и Гоцев позволи на “лъвовете” да стигнат до изравняването – 19:19.


След размяна на точки, Иран съумя да излезе с две аванс при 23:21, което провокира Пранди да вземе прекъсване.Последва точка за България, а при сервис на Шекерджиев, Иран спечели 24-ата си точка. Първият геймбол беше спасен, но след сервис на Георгиев се стигна до 25-а точка за Иран и съперниците поведоха с 1:0 гейма.

Вторият гейм отново беше равностоен, а атака на Цветан Соколов направи резултата 9:9. Срещата беше изключително равностойна и вървеше точка за точка, за да се стигне и до поредното равенство – 12:12. Мартин Атанасов направи отлична атака и България поведе с 15:14 във втората част.

Последваха 4 поредни точки в актива на Иран и се стигна до 18:14 в тяхна полза. Играта продължи да е в полза на Иран и се стигна до резултат 23:20. Атака на Цветан Соколов позволи на България да съкрати изоставането си до 23:24. Последва атака на съперника на “лъвовете” и Иран затвори и втората част със същия резултат като първата част – 25:23.

В третия гейм отново двата отбора се захапаха на полето, но България съумя да излезе напред в резултата при 7:6, но Иран изравни до 7:7. “Лъвовете” заиграха отлично и се стигна до 16:13 в полза на момчетата на Силвано Пранди. С отлична блокада на Гоцев и Соколов резултатът стана 19:17 в полза на “трикольорите”. Иран изравни резултата до 20:20 при атака на Цветан Соколов. Във важните точки на третата част Иран дръпна с 24:21, за да затвори мача с 25:21 и взе успеха с 3:0 гейма. 

В неделя България приключва участието си в турнира с мач срещу Сърбия, докато по-рано през деня Иран играе със САЩ.

България – Иран 0:3 (23:25, 23:25, 21:25)

Източник: Gong.bg

Снимка: Валери Станков






About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар