- Англия, Европейски футбол, Футбол

“Ман Юнайтед” игра безлично срещу “Кристъл Палас” и загуби тежко

Сподели:
36 Views

“Ман Юнайтед” игра безлично срещу “Кристъл Палас” и загуби тежко.

Мачът от “Висшата лига” завърши – 4:0.

Тимът на Ерик тен Хах изигра един от най-слабите си мачове през сезона, като нито веднъж не застраши вратата на бившия си страж – Дийн Хендерсън.

“Червените дяволи” бяха без Бруно Фернандеш и Хари Магуайър в състава. На техните места стартираха съответно Мейсън Маунт и Джони Еванс, които бяха изключително слаби.

20-кратните шампиони на Англия играха с твърде много дълги подавания,  които вече втръснаха  на много от феновете на тима.

Още в 12-ата минута домакините изпълниха странично хвърляне, топката достигна до Майкъл Олисе, той тръгна на пробив през центъра и направи за смях абсолютно цялата защита на противника, след което отбеляза с удар в далечния ъгъл. Тук странното беше,  че нито един от футболистите на гостите не опита да спре нападателя на съперника с фаул.

Малко преди края на първата част Жан-Филип Матета получи добър извеждащ пас по земя и размина Джони Еванс много лесно, миг след това нападателят стреля от сравнително малък ъгъл и направи – 2:0.

До края на двубоя лондонският клуб реализира още два гола, дело на Тайрик Мичел и отново Майкъл Олисе.

Трябва отбележим, че  в течение на мача два гола на “Манчестър Юнайтед” бяха отменени  и то правилно. Расмус Хойлунд вкара топката в мрежата, ала изблъска вратаря Хендерсън, Каземиро пък беше в засада, когато порази целта с глава.

Отборът от Манчестър е на път да запише един от най-позорните си сезони в историята на “Висшата лига”, клубът е 8-и в класирането и почти сигурно няма да играе Европейски футбол наесен. “Кристъл Палас”  е на  14-ата позиция. Лидер в класирането засега е “Арсенал”.

Автор:  SPORTS24 – Спортни статии и анализи

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев