- Европейски футбол, Футбол, Шампионска лига

Олимпиакос (Пирея) спечели младежката Шампионска лига по футбол след категорична победа над Милан

Сподели:
25 Views

Олимпиакос (Пирея) спечели младежката Шампионска лига по футбол, след като на финала победи Милан (Италия) с категоричното 3:0. Срещата се игра на базата на УЕФА в Нион. Титлата за 19-годишните таланти от Олимпиакос е историческа за целия гръцки футбол, тъй като тя е първа за клубен отбор от тази страна в историята на турнирите на УЕФА. До момента гръцки отбори са играли финали, но никога не бяха печелили.

А Олимпиакос може да добави още един финал другия месец, ако на полуфинала в турнира Лига на Конференциите отстрани английския Астън Вила.

“Червено-белите” стигнаха до трофея след като вкараха три гола в рамките на 6 минути през второто полувреме. Първото попадение падна в 60-ата минута от дузпа, реализирана от Христос Муцакитис. Тя беше отсъдена с помощта на системата за видеоревю (ВАР), след като полският халф на Милан Дариуш Стелмах удари топката с ръка. Муцакитис запази самообладание и прати топката с левия крак в долния ъгъл на френския вратар Ноа Ревейер. Само след две минути Антониос Папканелос получи пас в наказателното поле и от малък ъгъл за втори път наказа вратаря Ревейер. Крайното 3:0 оформи Теофанис Бакулас, който атрактивно над главата си направи задно воле и изненада стража на Милан. При това попадение треньорът на гръцкия тим Сотирис Силайдопулос падна на колене от радост край тъчлинията.

Преди няколко дни Нотингам Форест – собственост на шефа на Олимпиакос (Пирея) Вангелис Маринакис, се оплака от пристрастно отношение на съдиите и ВАР-екипите в Англия. Но днес Маринакис нямаше поводи да бъде недоволен от арбитрите.

Тазгодишното издание е 10-о за младежката Шампионска лига на УЕФА, като до момента италиански отбор никога не е печелил. Талантите на Челси и Барселона имат по два трофея, а Бенфика има четири участия на финала, но само един спечелен.

Автор: Атанас Василев, БТА

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев