- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

“Лудогорец” отново не убеди с играта си, но вече има 9 точки преднина на върха в efbet Лига

Сподели:
132 Views

“Лудогорец” отново не убеди с играта си, но вече има 9 точки преднина на върха в efbet Лига.

Шампионите победиха доста трудно “ЦСКА 1948” – 0:1.

Мачът бе отложен от осмия кръг на първенството.

През първата част “Лудогорец” отправи цели 13 шута към вратата на съперника, но само три бяха точни, с които Петър Маринов се справи.

“Орлите” удариха две греди, дело на Руан Секо и Бернард Текпетей.

“ЦСКА 1948” тръгна напред с началото на второто полувреме и направи няколко много футболни атаки. Първо Талис стреля много мощно от средна дистанция, Серджио Падт изби. Нидерландецът трябваше да се намесва решително при опити за гол на Педриньо и Радослав Кирилов.

Тимът на Георги Дерменджиев игра твърде еднообразно на моменти и в големи периоди от втората част не успяваше да измисли нещо изобретателно в атака. Много слаб мач изигра Тодор Неделев.

Влезлият като резерва за “Лудогорец” – Квадво Дуа, направи два сериозни пропуска, като първо би право в обсега на Петър Маринов, а после получи добро центриране в наказателното поле, ала стреля доста неточно с глава.

Кайо Видал и Матиас Тисера влязоха в игра в последните минути и именно те комбинираха, за да може аржентинецът да реализира с крак в 82-ата минута.

До края Бирсент Карагарен шутира, топката обаче се озова право в ръцете на Серджио Падт.

“Лудогорец” вече има 9 точки преднина на върха в класирането пред втория “ЦСКА-София”, който днес посреща “Пирин”. “ЦСКА 1948” е 7-и.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев