- Европейски футбол, Футбол, Шампионска лига

“Манчестър Сити не може да очаква отново да доминира над Реал Мадрид”, заяви мениджърът на английския шампион Пеп Гуардиола

Сподели:
41 Views

Манчестър Сити не трябва да очаква повторение на доминиращата си победа над Реал Мадрид миналия сезон, когато двата тима се срещнат на четвъртфиналите в Шампионската лига, каза мениджърът Пеп Гуардиола.

Защитаващият трофея си английски тим разгроми Реал с 4:0 миналия май, за да спечели полуфиналните двубои с общ резултат 5:1, но Гуардиола каза, че отборът на Карло Анчелоти ще бъде “различно предизвикателство”, докато се подготвят за първия мач от сблъсъка на “Сантяго Бернабеу” тази вечер.

“Трудно е. Да победиш Реал Мадрид два пъти по един и същи начин е невъзможно, защото се учат. Те имат достойнство и гордост”, каза Гуардиола на пресконференция.

“Това са същите мениджъри, но ние имаме нови играчи и те имат нови играчи, така че ще бъдат напълно различни мачове. Имаме малко предимство на реванша у дома, където играем силно, но ни очакват 90 минути тук”, коментира още той.

“Те могат да пресират, да играят агресивно. Те са много опасни… всеки знае силата или контраатаките, които имат. В същото време не можете да дойдете тук и просто да контролирате играта. Трябва да се опиташ да ги нараниш, да ги накараш да почувстват, че сме тук, за да вкараме гол. Това е, което трябва да направим и сме невероятно уверени”, добави той.

Полузащитникът Родри повтори думите на мениджъра. Той се надява, че опитът, натрупан от Сити при победата през миналия сезон, ще им помогне да останат спокойни.

“Знаем, че ще се изправим срещу различен Реал Мадрид. Те играят различно, контролират повече от играта . . . трябва да се адаптираме. Ние сме по-опитен отбор, спечелихме Шампионската лига и сме тук с различен манталитет. Искам и се надявам опитът от спечелването на трофеите да ни помогне да направим нещата както трябва”, заяви Родри.

 

Сити отново е без крайния защитник Кайл Уокър, който е с контузия на бедрото, докато другият бранител Нейтън Аке също е аутзарадис проблем с прасеца. Йошко Гвардиол пътува с отбора, но е под въпрос за двубоя.

Автор: Ива Кръстева, БТА

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев