- Европейски футбол, Футбол, Шампионска лига

“Байерн” Мюнхен надигра категорично “Лацио” и е четвъртфиналист в Шампионската лига

Сподели:
77 Views

“Байерн” Мюнхен надигра категорично “Лацио” и е четвъртфиналист в Шампионската лига.

“Баварците” победиха своя съперник в реванша – 3:0.

Домакините започнаха доста агресивно срещата, като няколко застрашителни шута на Лерой Сане бяха блокирани от отбраната на “Лацио”.

В 14-ата минута Джемал Мусиала стреля опасно, но не успя да насочи топката точно в ъгъла и това позволи на Иван Проведел да боксира с две ръце.

Малко по-късно Сане подаде бърз пас през центъра за Хари Кейн, английският национал се обърна с лице към вратата, опита да вкара, ала изпълнението му беше неточно.

“Римските орли” създадоха най-чистото си положение в мача в 36-ата минута, те организираха много бърза контраатака.Футболист на гостите центрира в наказателното  поле, а в опита си да изчисти Ерик Дайър буквално сложи топката на главата на Чиро Имобиле, който като по чудо не уцели вратата.

В 39-ата минута “Байерн” поведе в резултата. Александър Павлович даде страхотно дълго подаване, а Томас Мюлер върна топката на точката на дузпата и след лек карамбол Хари Кейн реализира с глава – 1:0.

В продължението на първата част Матайс де Лихт посрещна едно центриране от корнер и опита да го завърши с воле, а Томас Мюлер подложи главата си и  покачи предната на своите.

Хари Кейн пък сложи точка на спора в началото на втората част, когато направи добавка, след като преди това Проведел изби изстрел на Лерой Сане.

“Байерн” Мюнхен се класира на четвъртфиналите с общ резултат – 3:1.

“Пари Сен Жермен” записа успех над “Реал Сосиедад” – 1:2, като  също си  осигури място в следващата фаза.

Килиан Бапе отбеляза и двата гола за тима на Луис Енрике, а за испанците се разписа – Микел Мерино.

Парижани продължават напред с общ резултат – 4:1.

 

Автор: Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев