- Англия, Европейски футбол, Футбол

Вече е официално: “INEOS” е съсобственик на “Манчестър Юнайтед”

Сподели:
122 Views

Вече е официално: “INEOS” е съсобственик на “Манчестър Юнайтед”.

Начело на компанията е английският милиардер – Сър Джим Ратклиф.

“INEOS” ще притежава 25% от акциите на клуба, това дава възможност за пълен спортно-технически контрол в “Манчестър Юнайтед”, както и за бъдещи инвестиции в “Олд Трафорд”. Всички останали процеси при “червените дяволи” остават в ръцете на мажоритарните собственици – семейство Глейзърс, поне засега.

Сър Джим Ратклиф:

“Да стана съсобственик на “Манчестър  Юнайтед”  е голяма чест и носи голяма отговорност. Това бележи приключването на сделката  но е само началото на нашето пътуване, за да върнем “Манчестър Юнайтед” на върха на английския, европейския и световния футбол, със съоръжения от световна класа за нашите фенове. Работата за постигането на тези цели ще се ускори от днес.”

Аврам Глейзър и Джоел Глейзър, мажоритарни собственици:

“Щастливи сме, че сключихме тази сделка със Сър Джим Ратклиф и INEOS. Като част от стратегическия преглед, който обявихме през ноември 2022 г., се ангажирахме да разгледаме различни алтернативи, за да помогнем за подобряването на “Манчестър Юнайтед”, с фокус върху постигането на успехи  за мъжките, женските и отборите на Академията.”

“INEOS” вече направиха своето първо кадрово назначение в клуба, те назначиха бившия служител на “Манчестър Сити” Омар Берада, който започва работа в клуба от юли месец, 2024 г. Позицията му ще бъде главен изпълнителен директор.

Основният фаворит за нов спортен директор се казва –  Дан Ашуърт, който съвсем доскоро работеше в “Нюкасъл”, а преди това беше част от “Брайтън”.

Ашуърт ще има задачата да промени хаотичната трансферна политика на “Манчестър Юнайтед”,  както и да реши бъдещето на Ерик тен Хах, макар  да няма изгледи за нужна мениджърска смяна на всяка цена.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: X

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев