- efbet Лига, Футбол

“Лудогорец” наказа грешките на “Черно море” и вече е на върха в efbet Лига

Сподели:
594 Views

“Лудогорец” наказа грешките на “Черно море” и вече е на върха в efbet Лига.

Двубоят между двата тима завърши – 3:1, а всички голове паднаха през първото полувреме.

Георги Дерменджиев направи само две промени в състава си спрямо двубоя със “Сервет”. Пловдивският специалист пусна Рик Джонатан и Руан Круз съответно на местата на Кайо Видал и Квадво Дуа.

Илиан Илиев имаше кадрови проблеми в своята отбрана и бе принуден да заложи на Росен Стефанов в центъра й. Официален дебют за тима записа Даниел Мартин.

Испанецът шокира шампиона на България в 8-ата минута. Аслак фон Витри подцени много сериозно подадената дълга топка към Мартин. Последният овладя и с неспасяем шут откри резултата – 0:1.

“Лудогорец” бързо се съвзе, след като Бернард Текпетей получи дълга топка на фланга от фон Витри,  ганаецът не се забави и подаде остро за Руан Круз, за когото не бе трудно да реализира отблизо. В ситуацията Росен Стефанов остави твърде много свободно пространство за  бразилеца. Попадението падна в 12-ата минута.

В 36-ата минута Рик Джонатан направи за смях цялата защита на гостите, седмицата на “Лудогорец” навърза няколко бранители и стреля, там Исмаил Иса направи опит да изчисти, но коженото кълбо отиде при Руан, който вкара – 2:1.

Малко по-късно Росен Стефанов сбърка доста елементарно и Руан Круз отне и пусна пас за Якуб Пьотровски, който реализира третото попадение за своя отбор.

На почивката пък Ивайло Чочев влезе в игра и записа официален дебют за “орлите”, за “моряците” това направи Андряс Калкан, който удари греда и пропусна още една много чиста ситуация в края, а същото направи и влезлият като смяна – Мишел.

Серджио Падт се прояви с две отлични изяви през втората част, която “орлите” изиграха единствено с мисъл да съхранят сили за реванша със “Сервет” от Лигата на конференциите.

Така “Лудогорец” наказа грешките на “Черно море” и вече е на върха в efbet Лига. “Орлите” имат равни точки с днешния си съперник и с “ЦСКА-София”, ала разградчани имат по-добри показатели, имайки  мач в запас.

Останалите резултати от кръга:

“Хебър” – “Локо” София – 0:1

“Крумовград” – “Ботев” Пловдив 2:1

“Славия” – “Берое” – 3:0

“Пирин” – “Левски” – 1:2

“Етър” – “ЦСКА 1948” – 1:1

“Арда” – “Локо” Пловдив – 1:2

“ЦСКА-София” – “Ботев” Враца – 3:0

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев