- АТР, Голям шлем, Тенис

Яник Синер обърна Даниил Медведев и спечели първата си титла от “Големия шлем”

Сподели:
111 Views

Яник Синер обърна Даниил Медведев и спечели първата си титла от “Големия шлем”.

Италианецът категорично се оказа по-здравият физически тенисист на корта, това му помогна да обърне двубоя от 0:2 до 3:2 сета.

Медведев започна мача доста необичайно за себе си, изповядвайки офанзивен стил на игра, като доста често излизаше и на мрежата.

Руснакът се възползва от своите шансове на ретур и направи два пробива, при 2:1 и за 6:3, затваряйки първата част без особена съпротива.

Вторият сет се разви доста подобно на предходния. Бившият №1 игра агресивно и поведе 5:1 гейма, тогава Синер върна един пробив, като дори имаше точка за връщане и на втори, но я профука и загуби сета – 3:6.

В третия сет пък двамата съперници здраво се “захапаха”. Всичко вървеше точка за точка до 5:4 гейма  в полза на италианеца, който реши да играе смело на ретур и това се оказа печелившо, тъй като се стигна до пробив, с чийто влияние бе  намалена  разликата в сетовете.

Умората при Даниил Медведев започна да се усеща осезаемо в четвъртата част.  Яник Синер достигаше все по-лесно до точки за пробив, а неговият опонент  започна да играе дълбоко назад от основната линия. Световният №4 спечели победата в сета – 6:4.

Решаващата част мина под диктовката на Синер, той изглеждаше готов за битка и направи брейк, за да поведе – 4:2, като затвори оспорваната финална среща при резултат – 6:3.

Мачът ще се запомни с множество дълги разигравания. Едно от тях достигна внушителните 39 удара.

 

Яник Синер стана първият италиански победител в историята на “Аustralian Open”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://sofiaopen.bg/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев