- БГ Волейбол, Волейбол

Дея спорт спечели купата на България по волейбол за мъже

Сподели:
121 Views

Дея спорт спечели купата на България по волейбол за мъже. На финала бургазлии се наложиха с 3:1 (25:20, 18:25, 25:18, 25:18) срещу домакина на турнира Левски София.

Дея спорт започна по-силно решителния двубой в зала “Левски София” и поведе с 12:9, но “сините” се добраха до равенства 14:14 и 18:18. Последваха силни изяви за отбора от Бургас, който взе преднина в срещата след 25:20.

Левски успя да се върне в двубоя. Столичани натрупаха аванс от 11:7 и 15:11, след което контролираха събитията на полето и изравниха при 25:18. Във втората част разпределителят на Левски София Симеон Николов получи контузия в пръст на ръката и беше заменен принудително от Стоил Палев.

След това превъзходството на бургазлии беше голямо. В състава на Дея волейбол личаха имената на някои от водещите волейболисти за последните две десетилетия: Николай Учиков, Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Николов, Теодор Тодоров и либерото Мартин Иванов. Класата на бившите национали оказа решително значение и отборът от Бургас победи на два пъти с по 25:18, с което си осигури крайния успех във финала.

Дея спорт триумфира за първи път в турнира, след като достигна до финала и през миналата кампания. Левски остава с 13 трофея, а по-рано през сезона спечели Суперкупата на страната.

“Сега искам да си почина и да празнувам, но съм изключително щастлив. Играхме като отбор. Само във втория гейм имам някои забележки, когато загубихме концентрация. Израснали сме като тим. Тези волейболисти са играли доста време заедно, били са и в чужбина. Показахме силна игра сега, както и в последните три гейма срещу ЦСКА на полуфиналите”, заяви треньорът на победителите Франческо Кадеду.

Автор: Асен Даскалов, БТА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев