- АТР, БГ Тенис, Голям шлем, Тенис

Григор Димитров имаше своите шансове, но игра твърде дефанзивен тенис и загуби от Нуно Боршеш

Сподели:
113 Views

Григор Димитров имаше своите шансове, но игра твърде дефанзивен тенис и загуби от Нуно Боршеш.

Нашенецът отпадна от Откритото първенство на Австралия, след като загуби с 1:3 сета от португалеца.

Григор започна мача доста стабилно, но в последствие заигра доста предпазливо. Хасковлията имаше цели 11  точки за пробив, от които реализира само една.

Въпреки загубата, Гришо има възможност да атакува топ 10 в ранглистата, стига да се представи добре в някои от следващите турнири.

Ето какво още съобщи сайтът на родната федерация по тенис:

“Григор Димитров отпадна в третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров допусна обрат и отстъпи със 7:6(3), 4:6, 2:6, 6:7(6) от №69 в световната ранглиста Нуно Боршеш  Португалия. Срещата продължи 3 часа и 8 минути.

Димитров отпада в третия кръг в Мелбърн за втора поредна година, след като преди 12 месеца отстъпи на същия етап пред Новак Джокович. Загубата е първа за Димитров от началото на годината, която започна страхотно за най-добрия ни тенисист и той триумфира в Бризбън (АТП 250) за втори път в кариерата си след сезон 2017.

За разлика от предходните си срещи в Австралия, днес Димитров допусна значителен брой непредизвикани грешки (46).

В първия сет нямаше нито една точка за пробив и и се стигна до тайбрек. В него Димитров спечели със 7-3 точки. Във втората част Григор пропусна седем възможности за пробив, докато Боршеш    реализира единствения си шанс и се наложи с 6-4. В третия сет 26-годишният португалец взе подаването на съперника на Григор за успех с 6-2.

Димитров започна силно четвъртата част и проби за аванс от 3-0 с първия си пробив в двубоя, след което поведе с 5-2, но се пропуска, когато сервираше за сета. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който Боршеш  дръпна с 4-1, но Григор намери сили да изравни и след страхотна точка при 5-5 успя да стигне до сетбол. Той обаче го пропиля с двойна грешка, а Боршеш    спечели следващите две точки, за да се класира за осминафиналите”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://bgtennis.bg/

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев