- Други спортове, Зимни спортове

Бенедикт Дол спечели спринта от Световната купа по биатлон в Оберхоф, Владимир Илиев завърши на 44-о място

Сподели:
88 Views

Представителят на домакините Бенедикт Дол спечели пред родна публика спринта на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Състезанието трябваше да се проведе вчера, но беше отложено за днес заради топлото време в страната.

Дол пропусна само една мишена и финишира за 24:12.2 минути, за да запише пета индивидуална победа в кариерата си. Това беше втори пореден негов успех в спринта, след като триумфира в Ленцерхайде (Швейцария) миналия месец.

“Ако трябва да бъда честен, бях малко изненадан да поведа класирането след втората стрелба. Това ми даде допълнителна увереност до края”, каза той пред ARD.

Норвежецът Стурла Холм Лагрейд остана втори само на 1.8 секунди и също с една грешка в стрелбата. Трети се нареди сънародникът му Ендре Стрьомсхайм с пасив от 5.4 секунди и девет от десет в стрелбата.

Носителят на Големия Кристален глобус за миналия сезон и петкратен олимпийски шампион Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) направи две наказателни обиколки и финишира на четвърто място с изоставане от 19.6 секунди.

От българите с най-предно класиране е Владимир Илиев, който завърши на 44-о място с четири грешки и пасив от 2:20.0 минути. Той ще участва в утрешното преследване. Антон Синапов е 64-и с две пропуснати мишени на втората стрелба и на 2:52.2 минути зад победителя, а Благой Тодев се класира на 72-о място също с две наказателни обиколки и изоставане от 3:08.0 минути.

В генералното подреждане за Световната купа след девет старта начело е Йоханес Тингнес Бьо с 534 точки пред своя брат Тарей Бьо с 447 и Йоханес Дале с 394 точки. Владимир Илиев е 60-и с 14 точки.

Женският спринт на 7.5 км е по-късно днес в Оберхоф, а в събота предстоят двете преследвания.

Автор: Ива Кръстева, БТА

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев