- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Лига на конференциите, Футбол

Георги Дерменджиев преди решаващата битка в Лигата на конференциите: “Мачът ще е тактически, дано го спечелим”

Сподели:
629 Views

Георги Дерменджиев преди решаващата битка в Лигата на конференциите: “Мачът ще е тактически, дано го спечелим”.

“Лудогорец” се изправя утре срещу “Норшеланд”, като се нуждае от задължителна победа,  за да не чака чудо в другата среща от групата.

Двубоят е утре от 19:45 часа.

Ето какво казаха Георги Дерменджиев и Георги Терзиев,  цитирани от официалния сайт на клуба:

“Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори на официалната си пресконференция преди домакинството на Нордселанд

„Имаме доста проблеми, но в крайна сметка затова са играчите в Лудогорец, за да можем да се справим. Утре ще определяме кой ще може да играе“, започна той.

„Победата срещу ЦСКА е важна за самочувствието на отбора и играчите. В края на полусезона знаете, че и психологически и физически отборът е изморен, защото изиграхме 13-14 мача повече от другите. Играчите ще се справят. Мачът в Дания е в миналото и е добра поука“, каза Дерменджиев.

„Нордселанд е добър отбор, добре е комплектован, комбинативен, физически добре стои, обигран отбор е. Мачът ще бъде тактически и от двата отбора, дано ние да спечелим“, допълни специалистът.

“Аз мисля, че отборът доста добре узря и разбраха как трябва да се играят мачовете, за да се печелят”, завърши Дерменджиев.

Опитният защитник на Лудогорец Георги Терзиев също бе на пресконференцията преди мача с Нордселанд.

„Самият стил е по-различен на скандинавските отбори. Не е за подценяване и мача, който изиграхме там – изкуственият терен. Всичко е по-различно. Това също допринася за резултатите“, започна Терзиев. „Настроението е добро. В един отбор, когато има положителни резултати, всичко е добре. Сега всеки мач си има своята тежест. Но в момента утрешният се явява най-важен, защото знаем, че при победа продължаваме в Европа“, добави той. „Имам мачове, в които съм играл като десен бек в Лудогорец и Черноморец. По-важно обаче е, че като влезеш да си свършиш работата и да бъдеш полезен на отбора да постигне успехи. Ние сме професионалисти. Това е нашата професия и в края на сезона физическата и емоционалната умора се насъбира. Преди важни мачове като с ЦСКА и утрешния, нагласата преди двубоя е от голямо значене. Всички знаем какъв е зарядът и всичко оставало е на заден план. От нас се изисква утре да спечелим, за да изкарам хубави празници“, завърши Терзиев”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев