- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Лига на конференциите, Футбол

“Лудогорец” “изгаси фенерите” в Разград и запази много добри шансове да излезе от групите на Лигата на конференциите

Сподели:
430 Views

“Лудогорец” “изгаси фенерите” в Разград и запази много добри шансове да излезе от групите на Лигата на конференциите

Тимът от Разград направи много силен мач в Евротурнирите,  такъв какъвто не беше правил от пет години насам!

Отборът на Георги Дерменджиев победи “Фенербахче” – 2:0 и събра 6 точки в своята група, още по-хубавото е, че “Норшеланд” и “Спартак” Търнава завършиха на равно – 1:1, а така разградчани са само на точка от норвежците. “Фенербахче” продължава да е водач в групата, имайки 9 точки. Словаците са с 1 пункт.

Георги Дерменджиев направи само две промени в стартовите  11 спрямо  тези,  които започнаха в Турция, Франко Русо замени контузения Ноа Сонко Сундберг, а Квадво Дуа стартира вместо Руан Секо.

Исмаел Картал пък отново не пусна в игра Един Джеко, той остана неизползвана резерва.

В началото на двубоя Миши Батшуай получи перфектна успоредна топка на голлинията,  но като по чудо не можа да я засече.

Оттам нататък, играчите на “Лудогорец” блокираха всяка една атака на съперника отлично, уплътнявайки зоните по терена.

В 18-ата минута Антон Недялков намери с късо подаване Якуб Пьотровски, а полякът реши да стреля, влагайки много сила в изпълнението си, което нямаше как да бъде отразено от Доминик Ливакович – 1:0

Началото на втората част беше критично за “Лудогорец”, след като противниците натиснаха доста сериозно, а Батшуай бе изпуснат от Оливие Вердон и първият шутира с много мощ, за щастие в гредата.

Малко по-късно отново Батшуай стреля, топката рикошира в играч на “Лудогорец”, ала не навести мрежата на Симон Слуга, който пък в хода на мача направи две-три много важни спасявания и така запази мрежата си суха.

В 92-ата минута “орлите” организираха страхотна контраатака, завършила с малко спортен шанс, Антон Недялков тръгна много добре по крилото и се опита да намери Руан Секо, но бразилецът се размина с топката, Аслак фон Витри я запази, тя някак си достигна отново до Секо, който отблизо нямаше как да сбърка.

 

Така “Лудогорец” “изгасна” фенерите” в Разград и запази много добри шансове да излезе от групите на Лигата на конференциите.

Кирил Десподов пък се отчете с асистенция, а неговият ПАОК направи равенство – 2:2 срещу “Абърдийн”, с което си осигури място в елиминациите на Лигата на конференциите.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев