- Англия, Европейски футбол, Футбол

“Манчестър Сити” победи слаб “Манчестър Юнайтед”, но и реферите удариха едно рамо на “гражданите”

Сподели:
171 Views

“Манчестър Сити” победи слаб “Манчестър Юнайтед”, но и реферите удариха едно рамо на “гражданите”.

Двубоят от Висшата лига се игра снощи и завърши – 0:3

“Манчестър Сити” имаше страхотен шанс да отбележи в 8-ата минута, като Родри намери с изключителен дълъг пас  Кайл Уоукър, той върна за Фил Фоудън, който стреля с глава, а Андре Онана направи двойно спасяване, като Хари Магуайър му помогна, изчиствайки топката от голлинията.

Малко по-късно пък Джак Грийлиш   направо развинти Кристиан Ериксен и шутира, Онана отново изби.

В 27 -ата минута играта  бе прекъсната, тъй като ВАР съдията –  Майкъл Оливър, се присети за ситуация, която се случи 5 минути по-рано, когато Расмус Хойлунд задържа леко за фланелката Родри, който падна, а Оливър привика Пол Тиарни да прегледа ситуацията и главният съдия свири 11-метров наказателен удар, доста скандално решение като се има предвид,  че на мач има доста такива единоборства,  за които дузпа не се свири. Зад топката застана Ерлинг Холанд, който с безпощаден изстрел откри резултата.

В продължението на първата част пък “Ман Юнайтед” имаше страхотна възможност да изравни. Маркъс Рашфорд успя да намери с много добро дълго подаване Скот Мактоминей, чийто удар бе избит много класно от Едерсон, а минути преди това Хойлунд беше изведен на много чиста позиция, ала не  успя да отправи завършващ удар.

Андре Онана показа котешки рефлекс,  избивайки удар с глава на Ерлинг Холанд.

На почивката – Ерик тен Хах, извади Софиан Амрабат и влезе Мейсън Маут. Амрабат изигра изключително слаб мач, мароканецът ще се запомни само с това, че си изкара жълт картон.

В 50-ата минута Бернардо Силва получи топка на фланга от Грийлиш, първият центрира, а Ерлинг Холанд беше тотално забравен от цялата защита на противника и за него бе като детска игра да реализира отблизо с глава. Гостите преминаха като на парад през Кристиан Ериксен и Скот Мактоминей в хода на тази атака.

Все пак, Ериксен даде невероятен дълъг пас за Маркъс Рашфорд в 69-ата минута, англичанинът стреля –  встрани от целта.

В 80-ата минута Фил Фоудън сложи точка на спора, вкарвайки трети гол за своите, асистенцията бе на Ерлинг Холанд.

“Манчестър Сити” е трети   в класирането,   на две точки от първия “Тотнъм”. “Манчестър Юнайтед” продължава да се представя изключително незадоволително от началото на сезона, заемайки осмата позиция в класирането.

Останалите резултати от кръга:

“Кристъл  Палас” –  “Тотнъм” – 1:2

“Челси” –  “Брентфорд” – 0:2

“Арсенал” – “Шефилд Юнайтед” – 5:0

“Уулвърхямптън” –  “Нюкасъл” – 2:2

“Ливърпул” – “Нотингам Форест” – 3:0

“Брайтън” – “Фулъм” – 1:1

“Уест Хям” – “Евертън” – 0:1

“Астън Вила” – “Лутън” – 3:1

“Борнемут” – “Бърнли” – 2:1

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: Twitter

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев