- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

“Арда” и “Лудогорец” показаха нулева ефективност в Кърджали

Сподели:
235 Views

“Арда” и “Лудогорец” показаха нулева ефективност в Кърджали.

Двубоят от efbet Лига завърши – 0:0.

“Лудогорец”  отправи 23 удара към вратата на съперника,  но само два от тях бяха точни.

Ивайло Петев даде шанс да видим завръщането на Антон Недялков в игра, след като футболистът запоследно записа  минути в дебюта на Ивайло Петев срещу “Черно море”, който бе на 7 март. Както е известно, капитанът на разградския тим страдаше от сериозна контузия в петата. Той започна в центъра на отбраната,  като негов партньор беше Ноа Сонко Сундберг.

Александър Тунчев пък бе принуден да започне с Тонислав Йорданов, в стартовите 11,  тъй като Преслав Боруков имаше леки  физически проблеми.

В 4-ата минута Руан Круз се пребори за една топка и подаде за Мунир Шуиар, който направи грандиозен пропуск, не уцелвайки вратата от няколко метра.

Малко по-късно “Арда” стигна до първи точен шут, Радослав Цонев центрира от пряк свободен удар за Омар Сако, който игра с глава – право в обсега на Симон Слуга.

Ивайло Петев направи принудителна смяна, защото Сон явно получи разтежение в началото на второто полувреме и бе заменен от Георги Терзиев. Така пък Антон Недялков мина на обичайната си позиция като бек. Петев смени цялото си нападение в опит да повлияе на резултата, а първи минути от 1 август насам пък получи Квадво Дуа,  швейцарецът лекува разтежение.

Антон  Недялков опита мощен удар, минал на сантиметри от целта.

Дуа също пробва да отбележи, но неговото изпълнение беше по-скоро анемично.

В 76-ата минута резервата в този мач – Спас Делев, получи много добро  центриране от Аслак фон Витри, първият игра с глава, но Анатоли Господинов изби класно. Стражът се отчете и с още една добра проява, спасявайки шут на Тодор Неделев от пряк свободен удар.

В края на двубоя късметът покри “Лудогорец”. Ел Мами Тетах  финтира няколко защитници на съперника и стреля много добре, коженото кълбо обаче се отби в гредата.

Така “Лудогорец”  от Разград е 5-ти в класирането, пропускайки да намали пасива си от лидерите “Черно море” и “Локомотив” Пловдив,  които загубиха този кръг съответно от “Берое” 1:2 и от “Левски” – 0:1.

“ЦСКА-София” пък обърна “Пирин”  Благоевград от 0:1 до 2:1.

Добрата новина за “Лудогорец”, е че има два мача в запас.

“Арда” е на точка зад  12-кратните  шампиони на България.

Останалите резултати от кръга:

“Крумовград” – “Етър” – 0:0

“Ботев” Враца – “Ботев” Пловдив – 3:5

“Локо” София – “ЦСКА 1948” – 0:0.

“Хебър” – Славия” – 1:0

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев