- Англия, Европейски футбол, Футбол

Британски милиардер, който е фен на Брекзит купува 25% от собствеността на “Манчестър Юнайтед”

Сподели:
182 Views

Британски милиардер, който е фен на Брекзит купува 25% от собствеността на “Манчестър Юнайтед”.

Сър Джим Ратклиф, собственик на компанията “Ineos”, ще купи 25% от клуба, което включва пълно управление на спортно- техническите процеси.

Ратклиф бе предпочетен от семейство Глейзърс пред катарския   шейх Джасим Ал Тани, който даваше 5 милиарда паунда,  за да закупи  клуба на 100%.

Явно американските собственици са предпочели англичанина, тъй като все още “Манчестър Юнайтед” им   носи доста солиден приход, който в повечето случаи,  те прибират в собствения си джоб.

Глейзърс ще продължат да управляват всичко в клуба извън спортно-техническата част, нещо което няма да се хареса на голяма  феновете на отбора.

Ратклиф ще плати  5,1 милиарда паунда, за да взема всички спортни технически решения на “Олд Трафорд”.

Британецът все още не е обявил какви пари ще инвестира в клуба,  за да може отборът да промени представянето си на терена. Той е собственик на  “Ница” и “Лугано”, но няма достоверни факти,  които да ни показват,  че богаташът  ще инвестира много пари в трансфери.  “Ница” и “Лугано” нямат никакви значими успехи под негово управление.

Не е ясно дали Сър Джим симпатизира на работата на Ерик тен Хах.

70-годишният бизнесмен е собственик на отбори в колоезденето и ветроходството, те също не се радват на особени успехи.

Предприемачът е виден привърженик на Брекзит, като преди време дори заяви,  че ако Англия не излезе  от ЕС, то   той ще напусне страната.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: Twitter

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев