- БГ Футбол, Други, Европейски футбол, Футбол, Шампионска лига

Младежите на “Лудогорец” записаха минимална победа срещу “Динамо” Минск в първата среща от Младежката Шампионска лига

Сподели:
296 Views

Младежите на “Лудогорец” записаха минимална победа срещу “Динамо” Минск в първата среща от Младежката Шампионска лига.

Двубоят се игра снощи пред празни трибуни, а реваншът е в неделя.

Ето какво съобщи сайтът на клуба:

“Талантите на Лудогорец удариха с 1:0 в края Динамо (Минск) и стартираха с победа участието си  в Младежката лига. Победния гол заби влезлият като смяна Никола Тодоров в 88-ата минута. Динамо бе символичен домакин в първия мач. Двата тима обаче премериха сили на стадион “Гнездо на орли” заради забрана на УЕФА да се играе в Беларус. Срещата се проведе без публика, защото така повелява регламента на Европейската футболна централа.

Важността на двубоя остави своя отпечатък върху игровите действия и головите ситуации пред двамата вратари не бяха много. “Орлите” владееха повече топката, но и контраатаките на съперника не бяха безопасни.

В 32-ата минута Златомир Стоименов спаси удар от малък ъгъл на Иван Орлов. В добавеното време на първата част Лудогорец отговори с опасен удар на Константин Димитров от дъгата на наказателното поле. Стражът на Динамо обаче успя да извади в ъглов удар.

След почивката Златомир Стоименов се намеси решително в 62-ата минута и отчая стрелялия от упор Иван Орлов. В 86-ата минута Йоан Йорданов бе изведен добре в наказателното поле, но в последния момент бранител блокира шута му. Две минути по-късно Никола Тодоров стреля неспасяемо в далечния ъгъл за крайното 1:0.

Не изиграхме най-добрия си мач. Имаше напрежение в нашия отбор, отстъпвахме в единоборствата и не отговорихме напълно на агресията на съперника. Все пак отбелязахме хубав гол в края и спечелихме. Предстои реванш, на който ще има публика и очаквам тогава да покажем истинските си възможности, коментира старши треньорът Захари Сираков след последния съдийски сигнал”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев