- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

Женският национален отбор по волейбол не можа да се провопостави на Япония в пред Олимпийския турнир

Сподели:
144 Views

Женският национален отбор по волейбол не можа да се провопостави на Япония в пред Олимпийския турнир.

Нашите момичета загубиха – 0:3.

Ето какво съобщи сайтът на родната федерация по волейбол:

“Женският ни национален отбор не успя да повтори силната игра от двубоя срещу Бразилия. Нашите загубиха от Япония с 0:3 (20:25, 13:25 11:25). Домакините на олимпийската квалификация са и сред основните фаворити за класирате за Париж 2024. Явно умората от петсетовата битка със „селесао“ оказа влияние върху играта ни.

В първия сет изглеждаше, че Япония не е чак толкова силна. Равенствата се редяха до 12:12. Тогава домакините направиха осем поредни точки и реално надежди за успех в първата част угаснаха. Серия от три точки донякъде ни върна в играта и стигнахме до 17:20. Но нямаше повече шансове и японките спечелиха с 25:20.

Вторият гейм започна кошмарно – 7:1 за Япония. Опитахме да поизравним играта и намалихме пасива при 5:10. За съжаление под бурните аплодисменти на домакинската публика съперникът отново увеличи преднината си. Най-голямата разлика беше 23:12. До края на частта спечелихме само една точка.

В третия гейм още от начало Япония наложи волята си. След като ние спечелихме първата, последваха пет точки за домакините. – 5:1. До края на мача Япония само увеличаваше преднината си и ние нямахме шанс да отвърнем. Домакините спечелиха последния гейм с 25:11.

Следващият ни мач от квалификационния турнир е срещу Перу в петък от 7 ч”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев