- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

Александър Николов отново е болен и е под въпрос за мача на националния отбор по волейбол с Франция

Сподели:
146 Views

Александър Николов отново е болен и е под въпрос за мача на националния отбор по волейбол с Франция.

Посрещачът е на антибиотици.

Ето какво още  съобщи сайтът на родната федерация по волейбол:

“Младата ни звезда Александър Николов отново се разболя. Асът ни започна Европейското първенство с вирус, а сега страда от болки в гърлото. Лекарският екип му даде антибиотик, за да може да се възстанови. В последните дни здравословни проблеми имаха Теодор Салпаров и Мартин Атанасов.

България излиза срещу “петлите” в петък от 20:30 ч. Треньорът ни Пламен Константинов е оптимист, че ще можем да повторим играта от двубоя срещу Словения. В него нашите загубиха с 0:3, но впечатлиха с представянето си.

“Надявам се добрата инерция от последния мач да продължи и в осминафинала – каза треньорът. – Само с играта срещу Словения имаме шанс срещу настоящия олимпийски шампион. Дано всички са здравословно добре. Имаме от самото начало проблеми. Алекс Николов се разболя от местния вирус, а сега го боли гърло и е на антибиотици. Когато състезател влезе във форма, всичко, което лети, му се лепи. Мартин Атанасов игра с температура срещу Словения. Овладяна е. Вирусът хвана и Теодор Салпаров онзи ден, но лекарският екип се справи. Най-важното е да са здрави за утре.”

 

Константинов направи подробен анализ на предстоящия ни съперник, който е олимпийски шампион и номер 1 в Лигата на нациите през 2022 г.

“Франция загуби от Румъния в групата, но спечели всички останали двубои. Във въпросния мач не бяха всички основни състезатели. Ако не си в оптимален състав и състояние, можеш да загубиш. Няма 100-процентови фаворити. Франция си е Франция. Имат и те проблем с Нгапет, който цяло лято е със здравословни проблеми. И не само. По-вероятно е да не го видим на корта. Сигурно ще играят Лаути, Тили или Карле като посрещачи. Льо Гов и Чинезе ще са центрове. Едва ли ще експериментират. Повече си пасват Патри с Бризар, както Тонюти с Бойе. Няма как да се изненадаме със съставите”, посочи треньорът.

Българският селекционер коментира и проблемите с началния ни удар. Многократно от отбора посочваха, че по този показател се справят много добре по време на тренировки, но не и в официалните мачове.

“Когато натиснахме с начален удар срещу Словения и имахме 47-48 процента ефективност, стана друг мач. Независимо че загубихме. Това беше най-добрият ни двубой. Когато загубиш три такива гейма, те е яд. Но не ме е яд за играта. На най-високо ниво началният удар и посрещането правят разликата в двубоите. Всички вече имат силно посрещане. Ако ти излезе и началният удар, да дръпнеш разпределителя от мрежата и да изолираш центровете, може да се получи. На тяхната силна атака е много трудно да отговаряш. Силни са на контраатаки. ВСички играят много бързо. Това един от големите им козове. Затова началният удар решава много.”

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://bvf.bg/

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев