- БГ Футбол, Други, Футбол

“Лудогорец” научи първия си съперник в Младежката Шампионска лига

Сподели:
462 Views

“Лудогорец” научи първия си съперник в Младежката Шампионска лига.

“Орлите” се изправят срещу “Динамо” Минск, като тимът на Захари Сираков е гост в първата среща.

Това съобщи сайтът на клуба:

“Динамо (Минск) ще е първият съперник на талантите на Лудогорец в тазгодишното издание на Младежката Шампионска лига. Това отреди тегленият днес в централата на УЕФА жребий за най-престижната младежка футболна надпревара.

Сблъсъкът ще е в два мача, като момчетата на Захари Сираков гостуват в в столицата на Беларус на 4 октомври. Реваншът в Разград ще е на 25 октомври. Ако елиминират Динамо, “орлите” ще се изправят срещу победителя от двойката Марибор – Майнц 05.

Младите надежди на Шампионите заслужиха привилегията да играят в Младежката Шампионска лига, след като безапелационно спечелиха турнира за Купата на БФС във възрастовата група U18. По пътя си към трофея “орлите” елиминираха силните тимове на Левски (София) и Септември (София), а на финала отнесоха ЦСКА 1948 с 3:0.

Талантите на Лудогорец са българският представител с най-много участия в Младежката Шампионска лига. Като носители на Купата на БФС “орлите” са играли четири пъти в турнира, а още веднъж това се случи заради класирането на представителния тим в груповата фаза на най-силната клубна надпревара. Интересен факт е, че през 2021 г. по волята на жребия младите надежди на “орлите” отново трябваше да срещнат Динамо (Минск) на старта на Младежката Шампионска лига. Тогава обаче турнирът не се проведе заради пандемията от COVID-19″.

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев