- БГ Футбол, Други, Футбол

Стилиян Петров призова за подкрепа към Петър Хубчев, който се бори с коварно заболяване през последните месеци

Сподели:
171 Views

Петата минута на предстоящия благотворителен “Мач на надеждата” ще бъде посветена изцяло на Петър Хубчев, заяви на пресконференция Стилиян Петров, чиято фондация е организатор на двубоя. Бившият капитан на “трикольорите” и рекордьор по мачове с екипа на България разкри, че бронзовият медалист от Мондиал 94 Хубчев, носил фланелката с номер 5, се бори с коварно заболяване през последните месеци.

“Той се нуждае от много вяра и позитивна енергия, за да премине през всички тези препятствия. Призовавам в петата минута всички фенове на стадиона да подкрепят Петър Хубчев, подобно на начина, по който ме подкрепяха и мен”, заяви Стилиян Петров пред медиите.

Двубоят на 6 септември, Деня на Съединението, от 17:00 часа ще бъде предаван на живо по BTV Action. Билетите ще бъдат пуснати в продажба и на касите на Националния стадион “Васил Левски” на 30 август от 16:00 часа. Входните талони за благотворителната среща вече могат да бъдат закупени по интернет.

“Програмата преди двубоя ще започне в 16:00 часа. Имаме невероятно подготвено шоу. С нетърпение очакваме “Мача на надеждата”. За нас е важно феновете и хората на стадиона да се забавляват. Ще има различни активности. Хората ще получат топки, специално подписани от звездите. Привържениците ще могат да станат част от този спектакъл. Ще има изненади за всички фенове, от всяка една възраст. Подготовката на всички футболисти върви добре. Като цяло всички се поддържат добре и тренират. Вчера получих обаждане и от Димитър Иванков. Той търсеше ръкавици, които хващат топката. Има интересни неща около цялостната подготовка. Радостин Кишишев ми се обади и каза, че не е голям оптимист. Някои от играчите си търсят обувки, които за съжаление вече на съществуват. Имаме много неща, с които в момента се справяме. Става все по-интересно. Цялостните комуникации между самите играчи стават по-чести. Организацията, логистиката и детайлите са нещо нормално.  Интересно е и е динамично. Всички, които са поели ангажименти към мача, ще бъдат там. Всичко е готово. Знае се всеки един кога пристига, хранителен режим, както и всички други процеси. При нас тези събития са чужди, но повечето от гостите ни играят поне по 4-5 такива двубоя на година. Те ще бъдат подготвени. Но и българските звезди очакват с нетърпение този мач. Футболните обувки ще бъдат осигурени от Хенрик Ларсон, а бутоните им ще бъдат железни. Знам, че Илиян Стоянов кара колело по 15 километра всеки ден. Като излезем на терена, ще има спортна злоба. Футболистите имат качествата, но искат отново да ги покажат”, каза още Стилиян Петров.

Коло Туре, Флоран Малуда, Гари Кейхил, Максуел, Патрик Бергер, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Карл Икеме, Алън Хътън, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс са чуждестранните звезди, които трябва да пристигнат в София за “Мача на надеждата” на Националния стадион “Васил Левски”.

Автор: Асен Даскалов, БТА Снимка: Twitter

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев