- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Лига на конференциите, Футбол

Николай Костов показа самочувствие преди мачовете на “Левски” с “Айнтрахт” Франкфурт

Сподели:
152 Views

Николай Костов показа самочувствие преди мачовете на “Левски” с “Айнтрахт” Франкфурт.

Първият плейоф от Лигата на конференциите между двата тима пък  ще се играе утре.

Костов каза, че за него добро представяне в утрешния мач би било   равно само на победа.

Ето какво заявиха  треньорът и Андриан Краев,  цитирани от сайта на “Левски”:

“Треньорът на „Левски“ Николай Костов обяви, че тимът може само да спечели от двубоя с „Айнтрахт“. Първия плейофен мач за влизане в групите на Лигата на конференциите е в четвъртък от 20:00 часа на стадион „Васил Левски“.

„Няма какво да губим в този мач, но има какво да спечелим. Смятам, че това е добра възможност за целия отбор, за клуба да се представим добре в тази среща. За мен добро представяне означава победа. Ние ще играем за победа и нищо друго“, започна Костов.

„Може и да е привидно малко спокойствието. При всяко положение не сме паникьосани. Уважаваме „Айнтрахт“, няма нужда даже да говорим за тях и техните качества. Вие всички доста сте говорили за това. Това е нашият шанс, който едва ли ще изпуснем. Що се касае до нашата публика, тя във всички мачове показа, че е европейска. Особено в мача с „Апоел“ имахме страхотни фенове, които показаха уважение и възпитание. Разузнали сме отбора на „Айнтрахт“. Няма какво повече да видим. Отборът им е един от най-добрите в Бундеслигата. Разполагат с 20 чужденци и 16 немски футболисти. Ако трябва да правя сравнения с техния отбор и клуб, естествено те имат преимущество. По динамика им отстъпваме. Не очаквайте да се надиграваме с тях по този показател. Трябва да излизаме от пресата им, няма да ни стигнат само единоборства и битка. Трябва да взимаме умни решения на терена, да боравим бързо с топката. Ако тръгнем да се сравняваме в парично изражение, там съвсем ни превъзхождат“, каза още Костов.

„Когато елиминирахме „Апоел“ си мислехме, че този мач ще е бонус, че вече сме свършили всичко, което е трябвало. Натрупахме обаче самочувствие и някак си усещам ентусиазъм и вяра, че можем да се борим с „Айнтрахт“. Този мач е може би на първо място в моята кариера. Не съм имал много такива мачове. Системата на игра не мога да ви я кажа сега. Въпрос на време е да им предоставим план А и план Б на нашите играчи. Жереми Петрис е здрав и готов и ще играе в мача“, завърши треньорът.

С него на пресконференцията се яви и Андриан Краев. Халфът е категоричен, че всички са мотивирани до краен предел.

„Трябва да излезем спокойни. Горещо сърце и хладен ум. Мисля, че трябва да вярваме в нашите способности и можем да направим нещо. Всеки от нас в съблекалнята е мечтал да играе такива мачове. Настроението е много добро, трябва да сме мотивирани. Искаме да постигнем един невероятен успех, какъвто би бил една победа. Трябва да сме спокойни и да зарадваме нашата публика. Развълнувани сме, това е мач, към който след години ще се връщаме и ще се гордеем, че сме играли. Този мач е голям шанс за всички, не само за мен“, завърши Краев”.

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев