- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

“Черно море” запази лидерската си позиция в efbet Лига, след като победи резервите на “Лудогорец”

Сподели:
314 Views

“Черно море” запази лидерската си позиция в efbet Лига, след като победи резервите на “Лудогорец”.

Мачът завърши  –  1:0, като се видя, че тимът на Ивайло Петев има сериозни проблеми, когато в игра не е Якуб Пьотровски.

Въпреки това,  “Лудогорец” изигра що-годе прилично първо полувреме.

В 7-ата минута Бернард Текпетей стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в играч на “Черно море”, а Иван Дюлгеров се справи.

Малко по-късно “Черно море” отговори”, след като противниковият страж – Симон Слуга, сбърка при изнасянето, топката стигна до Мазир Сула, който стреля по диагонала – неточно.

Текпетей пък отново центрира от статично положение за Руан Секо, бразилецът пробва труден изстрел – без успех.

Левият бек на “Лудогорец” – Марсел Хайстер, пък показа известни колебания в защита,  това принуди Ивайло Петев да го извади още на почивката.

На негово място влезе Аслак фон Витри.

В 56-ата минута Алекс Фернандеш видя включването по фланга на Цветомир Панов и му подаде, бившият играч на “Лудогорец” напредна леко по диагонала, а Аслак фон Витри се беше позиционирал грешно и отстъпи в единоборството. Панов шутира мощно, не оставяйки шанс на Слуга – 1:0.

Ивайло Петев пусна Кирил Десподов в 70-ата минута, но това не даде особен резултат, тъй като тимът от Разград правеше твърде много грешки в средата на терена.

Вратарят на “Лудогорец”  отрази опасен удар на футболист на “Черно море”.

В 90-ата минута Матеус Машадо бе изведен с дълъг пас и излизаше сам срещу Симон Слуга, но Игор Пластун го блъсна с ръце и след консултация с VARглавният рефер – Радослав Гидженов, реши да покаже директен червен картон на украинеца.

В края се стигна и до грозни сцени, при които домакинските привърженици провокираха играчите на “Лудогорец”. Матиас Тисера си изпусна нервите и също получи директен червен картон.

Така “Черно море” запази лидерската си позиция в efbet Лига, след като победи резервите на “Лудогорец”.

“Моряците” са на върха в класирането с 16 точки,  толкова колкото има и “Локо” Пловдив.  “Лудогорец” има 9  пункта, намирайки се на седмо място, но “орлите” имат мач по-малко.

“Ботев” Пловдив продължава да няма победа,  след като претърпя поражение от “Крумовград” като домакин – 1:2. Направилият официален дебют за “канарчетата” – Ивелин Попов, отбеляза в началото на двубоя, ала Патрик Луан и Диего Рапосо обърнаха развоя на мача в полза на гостите.

“ЦСКА-София” пък записа първа победа при Ел Маестро. “Червените” надвиха рутинно “Ботев” във Враца – 0:2.

Останалите резултати от кръга до момента:

“Локо” София – “Хебър” – 0:1

“Локо” Пловдив – “Арда” – 1:0

“Берое” – “Славия” – 3:0

 

 

 

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев