- Световен футбол, Футбол

Лионел Меси вкара отново, Интер (Маями) се класира за финала за Купата на Лигите

Сподели:
116 Views

Лионел Меси вкара нов гол за Интер (Маями), класирайки отбора си на финала за Купата на Лигите. Интер (Маями) разби с 4:1 Филаделфия Юниън в турнира, в който участват клубове от Мексико, САЩ и Канада, и ще играе за трофея срещу Нешвил.

Аржентинската суперзвезда вкара за 2:0 в 20-ата минута, след като навърза трима защитници и изстреля топката във вратата от близо 20 метра, вдигайки на крака феновете. Агенция АП отбелязва, че желаещите да гледат Меси срещу Филаделфия е трябвало да платят рекордни по своята стойност билети за футболен мач в този регион.

След края на срещата Меси си размени фланелката със сънародника си Хулиан Каранса, който не игра за домакините, а също така отказа интервюта на репортерите след мача, обяснявайки как ще направи изявление в инстраграм за своите 483 милиона последователи.

“Работихме по нашия си начин, за да се класираме за финала и го направихме!! Ние сме точно преди последната стъпка”, заяви Меси в социалната мрежа.

Седемкратният носител на “Златната топка” вкара своя девети гол в 6-те си мача за новия си тим за радост на 20-те хиляди души, които гледаха мача. Билетите за този двубой стигнаха по 1000 долара бройката на черния пазар, пише още АП.

Имаше и някои странности. Така например трима притежатели на скъпи сезонни билети на Филаделфия седнаха в ложата с фланелки на Меси, а не на своя отбор. Също така домакините използваха мача, за да представят и на своя стадион звездата, а на отделен щанд продаваха и негови фланелки – автентичността на които не е гарантирана. Отделно за гладните пък имаше пържени картофи с марката Меси. Медията отбелязва, че от клуба Филаделфия Юниън добре са напълнили касата и са получили толкова световно внимание, колкото едва ли им е отделено във всичките им мачове до момента.

Йосеф Мартинес откри резултата за Интер (Маями) още в 3-ата минута, а после пък той подаде на Меси за да вкара. Жорди Алба направи 3:0 в 3-ата минута на добавеното време на първата част и напрактика реши мача. Домакините върнаха едно попадение чрез американския национал Алехандро Бедоя в 73-ата минута, а Давид Руис 6 преди края фиксира крайното 1:4 за гостите.

Нешвил оформи изцяло американски финал, елиминирайки с 2:0 като гост мексиканския Монтерей с голове са Сам Съридж в 67-ата минута и Фабрис Пико съвсем накрая.

Автор: Атанас Василев, БТА Снимка: Instagram

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев