- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Ивайло Петев: “Трябва да сме гладни за победа в реванша срещу “Астана”

Сподели:
275 Views

Ивайло Петев: “Трябва да сме гладни за победа в реванша срещу “Астана”.

Треньорът даде брифинг, на който присъства и Кирил Десподов.

Ето какво каза специалистът от Ловеч,  цитиран от сайта на “Лудогорец”:

“Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев изрази своя оптимизъм преди мача реванш срещу Астана от Лига Европа.

Нещото, което трябва да подобрим, е играта с топката. Там бяхме вяли и допуснахме грешки. Това е основното нещо. Най-важното е да забравим какво е било преди и да се съсредоточим. Да покажем дух за победа и да искаме повече от противника победата. Играхме добре с ЦСКА, но мачът е в историята, трябва да го забравим. Нов мач, ново предизвикателство и важното е да сме гладни за успеха“, започна Петев.

Специалистът разкри, че на следобедната тренировка ще стане окончателно ясно състоянието на Серджио Падт и Доминик Янков и дали те ще играят срещу Астана.

Не мисля, че Астана ще изглежда по различен начин. Там има изграден стил от доста години. Важно е ние по какъв начин ще действаме и какво ще правим. Имам увереност, че може да решим всичко в редовното време. Всеки ден обръщаме внимание на статичните положения в защита, защото допуснахме няколко гола по този начин. Надявам се да бъдем перфектни в този компонент и да няма пропуските, които имахме до момента“, заяви Петев.

Основно нещо е постоянството. Отбор като нашия не бива да изпада в моменти, каквито имахме в определени мачове. Играем на нормален тревен терен. Зад нас ще бъдат феновете. Дали ще играем с трима или четирима, ще видите утре. Обръщаме внимание на всяка една слабост дори и при получаването на картони. Където виждам грешка обръщаме внимание и трябва да се подобряваме всеки мач“, завърши Петев”.

Ето какво каза и Кирил Десподов, цитиран отново от сайта на тима:

“Кирил Десподов също участва на пресконференцията преди реванша с Астана. „Мисля, че Лудогорец е свикнал да играе през 3-4 дни мачове. От доста години насам влиза в групите на Лига Европа. Свикнали сме и знаем какво е да играеш през 3 дни мачове. В отбора се работи професионално и всички се стараят ние да се възстановим. Отборът е свеж и готов да покажем добро лице. Утре трябва да сме жадни за победата“, започна той.

Астана е дисциплиниран отбор, който е здрав физически. Разчитат на статични положения. Ние обаче не трябва да се концентрираме върху тях, а върху нас си“, допълни капитанът на националния отбор.

Още е рано да кажем, че сме се сработили с Руан, така както с Игор Тиаго. Всъщност двамата имат сходен стил на игра. Вие помните, че в началото Игор не започна добре, после се отпусна и започна да вкарва голове. На всеки му трябва време да се сработи с отбора. Надявам се Руан да вкарва повече от Игор“, каза Десподов.

Относно разликата в тревното покритие между Астана и Разград Десподов заяви: „Мисля, че там беше доста тежък терена. Ние винаги играем трудно на изкуствено игрище, защото в Европа играем предимно на естествено. Определено и не е само теренът. Играем у дома, пред собствена публика. От първата секунда да накараме Астана да се чувстват неудобно и да им покажем, че не ги чака нищо хубаво“.

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев