- Баскетбол, БГ Баскетбол, Национални отбори

Сладък реванш! Победа с над 20 точки разлика над Норвегия прати България на върха в класирането

Сподели:
144 Views

Мъжкият национален отбор взе сладък реванш от Норвегия. В „Арена Ботевград“ Лъвовете надвиха скандинавския си съперник с 91:69  и се реваншираха за загубата като гост с 80:86 в първия мач от кампанията.

Националите нито за минута не пропуснаха да покажат, че са по-класният и по-мотивираният отбор на терена и рано поведоха с голяма преднина, която до края методично увеличаваха.

Страхотен мач изигра Константин Костадинов, който избухна с 19 точки и 9 борби. Иван Алипиев също си направи подарък за вчерашния си рожден ден с 18 точки. Коуди Милър-Макинтайър се включи страхотно с 12 точки и 13 асистенции.

На 2 август България се нуждае от още един успех над Австрия като гост, за да циментира първото място и да се класира за същинските квалификации.

В залата отново бе Александър Везенков, който официално бе обявен за Почетен Гражданин на Ботевград. Звездата на българския баскетбол дава автографи и се снима със стотици свои фенове преди началото на мача.

На пейката пък се появи Брендън Йънг, който ще замени като пойнт гард Коуди Милър-Макинтайър за мачовете от предварителните олимпийски квалификации в Истанбул през август.

Източник: https://www.basketball.bg/news.php?id=17613

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев