- Бойни спортове, Бокс, Други спортове

Младата ни боксьорка Христеа Нинова осигури първи медал за България от Европейското първенство за юноши и девойки в Румъния

Сподели:
169 Views

Младата ни боксьорка Христеа Нинова осигури първи медал за България от Европейското първенство за юноши и девойки в Румъния.

Българката се справи отлично срещу Ксения Веселова от Естония, като я победи по точки – 5:0, класирайки се за полуфиналите.

Ето какво съобщи сайтът на родната федерация  по бокс:

“Христеа Нинова е първата ни медалистка от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Младата ни надежда в категория до 50 килограма се класира за полуфиналите на шампионата в Плоещ, Румъния. Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и на Пейчо Багдатов, тя си осигури минимум бронзово отличие.

Нинова постигна категорична победа с 5:0 гласа над естонката Ксения Веселова. Така тя се класира за полуфиналите, където в четвъртък ще се изправи срещу представителката на домакините Ребека Мюлер.

Днес за медал ще боксира и Александра Буюклиева. В категория до 54 килограма тя ще се изправи на четвъртфиналите срещу Габриела Венцъл (Хърватска). Двубоят е от 13:00 часа. Във вечерната сесия ни очакват още два мача с българско участие. От 17:30 часа Ангел Димитров (50 кг) ще се изправи срещу Александру Ченуса (Молдова) за място на полуфинал. Около 21:30 часа пък Роселин Бачевски (+80 кг) ще боксира с арменеца Рустам Намоян. При победи двамата ще си осигурят минимум бронзови отличия.

До четвъртфиналите достигнаха още Ангел Самуилов (48 кг) и Янко Илиев (52 кг). Техните мачове за отличия ще се проведат в четвъртък”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.bgboxing.org/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев