- БГ Футбол, Футбол

“ЦСКА-София” надви “Ботошани” в първата си контрола

Сподели:
176 Views

“ЦСКА-София” надви “Ботошани” в първата си контрола.

Мачът завърши 1:0, а единственият гол в срещата бе дело на румънеца – Алин   Серони, който вкара топката в собствената си врата.

Ето какво съобщи сайтът на клуба:

“ЦСКА победи румънския елитен тим Ботошани с 1:0 в първа контролна среща от лятната предсезонна подготовка на армейците в Австрия. Двубоят се игра на стадиона в град Йенбах.

Секунди преди първия съдийски сигнал нападателят Бисмарк Чарлс получи контузия на загрявката и бе заменен в стартовата единайсеторка от юношата на клуба Павел Жабов. Единственото попадение в срещата бе автогол на Алин Серони от румънците, до който се стигна след отлично центриране на Тобиас Хайнц от фаул.

Първото полувреме започна с натиск на червените, които излязоха за пръв път във футболен мач с новия модел екипировка на италианската марка “Макрон”. Още от самото начало 31-кратните шампиони на България разиграха ефектно чрез Джонатан Линдсет, който на няколко пъти комбинира с част от своите съотборници с едно докосване, но в крайна сметка не се стигна до удар към румънската врата. В 6-ата минута игровото предимство даде резултат и ЦСКА поведе в резултата. Тобиас Хайнц центрира отляво от фаул и бранителят на Ботошани Алин Серони си вкара автогол след неразбирателство с вратаря. След половин час игра Пилс се сблъска със свой съотборник и се наложи контролата да бъде прекъсната за около 4-5 минути, тъй като пострадалият получи удар в главата и се наложи лекарска намеса, а след това и смяната му. До края на първата част Линдсет и Хайнц пропуснаха по едно изгодно положение за гол, а малко преди почивката и Димитър Евтимов на два пъти се намеси отлично и запази вратата си суха. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните с гол аванс в полза на червените.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Саша Илич замени двамата норвежци Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, които отстъпиха местата си на родните национали Християн Петров и Станислав Шопов. След десет игрови минути Илиан Антонов се появи на игрището на мястото на Павел Жабов. След малко повече от час игра своя неофициален дебют за червените направи и стражът Марин Орлинов, който влезе на мястото на Димитър Евтимов, а в същия момент на терена влязоха Марселино Кареасо и Жираир Шагоян на местата на Менно Кох и Симеон Александров. Армейците продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и в 69-ата минута арменският национал Шагоян отправи опасен изстрел по диагонала от дистанция, но румънският вратар внимаваше и спаси. Десет минути преди края Георги Чорбаджийски получи схващане и напусна преждевременно игра, оставяйки своите съотборници с човек по-малко на терена. Въпреки численото неравенство армейците не изпуснаха инициативата до последния съдийски сигнал и напълно заслужено се поздравиха с победа с 1:0 над Ботошани.

Следващата контрола на ЦСКА в Австрия е насрочена за 1 юли (събота), когато червените се изправят срещу швейцарския гранд Базел.

Стартов състав: 25. Димитър Евтимов (в)(к), 4. Менно Кох, 30. Александър Бучков, 20. Асен Дончев, 15. Тибо Вион, 7. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 16. Георги Чорбаджийски, 24. Марк-Емилио Папазов, 18. Симеон Александров, 17. Бисмарк Чарлс.

Резерви: 12. Марин Орлинов (в), 6. Християн Петров, 8. Станислав Шопов, 10. Жираир Шагоян, 26. Марселино Кареасо, 13. Илиан Антонов, 27. Павел Жабов”.

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев