- БГ Волейбол, Волейбол, Лига на нациите, Национални отбори

Волейболният национален тим на България загуби и от Аржентина в Лигата на нациите

Сподели:
155 Views

Националният отбор на България по волейбол загуби от Аржентина с 0:3 (18:25, 21:25, 22:25) в мач от Лигата на нациите, игран във френския град Орлеан. Това бе шестата загуба на тима на Пламен Константинов в надпреварата, който остава само с един успех срещу Словения. България е с актив от 5 точки на 12-о място в група от общо 16 отбора.

Българите започнаха мача в състав: Александър Николов, Димитър Димитров, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, Георги Саганов, Светослав Иванов и либеро Теодор Салпаров. По-късно като резерви се появиха Денис Карягин, Мартин Александров и Илия Петков.

В първия гейм тимът на Константинов започна отлично, като поведе с 3:0, а след това и при 8:5, но след това започна обратът. Аржентинците направиха пет поредни точки и поведоха в резултата, като до края на изпуснаха аванса си. Най-голямата разлика бе при 24:16, а в крайна сметка спечелиха с 25:18.

Във втората част тимът на България водеше в средата при 13:11. След това отново допусна обрат и въпреки че се държеше близо до съперника, отново допусна загубата на гейма с 21:25.

В третия гейм доманицията на Аржентина бе още по-сериозна и още от самото начало съперникът водеше. Българите поддържаха интригата до 11:9, но след това разликата започна да расте, като премина през 17:10. Аржентина се наложи с 25:22, като за последната точка сбърка Илия Петков, изпълнил сервис в мрежата.

Аржентинците бяха по-добри във всеки елемент от играта, като реализираха 44 точки от атака срещу 33 за българите, 7 успешни блокади срещу три за българите и 7 аса срещу два за тима на Константинов.

За България с най-много точки завърши с Димитър Димитров – 13, а Алекс Николов добави 12. Най-резултатен в мача бе Лусиано Палонски със 17, с една по-малко остана Аугустин Лосер.

Следващият мач на тима на Пламен Константинов е срещу Куба в неделя от 14:00 часа.

Автор: Христо Бонински,  БТА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев