- БГ Волейбол, Волейбол, Лига на нациите, Национални отбори

България записа четвърта загуба в Лигата на нациите по волейбол за жени

Сподели:
127 Views

България допусна четвърто поражение в Лигата на нациите по волейбол за жени. Българският отбор, воден от селекционера Лоренцо Мичели, загуби с 0:3 (17:25, 19:25, 23:25) срещу победителя в турнира от миналия сезон Италия.

След първия си мач в Хонконг българките остават на 11-то място в класирането с един успех в пет срещи.

Петя Баракова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Елена Бечева, Борислава Съйкова, Мира Тодорова и либерото Мила Пашкулева започнаха в титулярния състав за България. Като резерви в хода на срещата се включиха Полина Нейкова, Симона Николова и Мерелин Николова.

В първата част играта беше равностойна до 9:9, след което световните шампионки поведоха с 15:10, за да поведат в мача при 25:17 след точка на Силвия Нвакалор.

Във втория гейм “адзурите” взеха аванс от 10:7 и 17:13, за да приключат при 25:19 след грешка на Мария Йорданова от начален удар.

В последната част българският тим се държа най-равностойно срещу именития си противник. Резултатът на няколко пъти премина през три точки преднина, но България се добра 15:15 и 20:20. Последваха силни изяви в атака за Италия и успешно нападение на Ловет Оморуи доведе до крайното 25:23 и 3:0 след малко повече от един час игра.

Италианките са на девета позиция в класирането до момента с две победи и три поражения.

В четвъртък в 8:30 часа сутринта България ще се изправи срещу Канада.

Автор: Асен Даскалов, БТА

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев