- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

“Лудогорец” надви “Левски” в изключително вълнуващ мач, “орлите” пак са на върха в efbet Лига

Сподели:
285 Views

“Лудогорец” надви “Левски” в изключително вълнуващ мач, “орлите” пак са на върха в efbet Лига.

Тимът на Ивайло Петев спечели с 3:2 и има точка повече от “ЦСКА-София”.

Треньорът на домакините  – Ивайло Петев, излезе с доста променен състав, спрямо този който игра в Бистрица преди 6 дни. Наказаният Бернард Текпетей бе заменен на бека от Георги Терзиев, в халфовата линия започнаха Густаво Нонато и Тодор Неделев, заедно с обичайния титуляр Клод Гонсалвеш.

Наставникът на “Левски” – Елин Топузаков, заложи на множество българи, които изнесоха много стойностна продукция.

Мачът започна много спокойно.

Първата интересна ситуация се откри пред Гонсалвеш в 13-ата минута, когато Келиан ван Дер Каап изби центриране пред своето наказателно поле, топката попадна право на крака на Гонсалнвеш, той стреля мощно встрани от целта.

В 20-ата минута “Лудогорец” изпълни пряк свободен удар, а там Келиан ван Дер Каап игра отчетливо с разперена ръка в наказателното поле, нидерландецът претендираше,  че е блъснат от Игор Тиаго, но бразилецът по-скоро използва тялото си и беше отсъдена дузпа за играта  с ръка. Зад топката застана Кирил Десподов, който с много силно и точно изпълнение откри резултата – 1:0.

Малко след това пък  “Левски” натисна леко съперника и “Лудогорец” се дръпна инстинктивно назад за около 10 минути, това позволи на гостите да изравнят.

В 33-ата минута отбраната на “Лудогорец” остави твърде много свободно пространство за Патрик-Габриел Галчев, бекът центрира, а Серджио Падт тръгна да излиза, но се спря. Това в голяма степен  обърка Игор Пластун, който не успя да противодейства на Илиян Стефанов и  последният вкара отблизо  – 1:1.

В края на първата част столичният тим изпълни пряк свободен удар. Филип Кръстев шутира, Серджио Падт  реши да не рискува и изби, въпреки че топката отиваше много над вратата.

В 52-ата минута влезлият като смяна за “Лудогорец” – Спас Делев, напредна отлично по фланга и центрира за Кайо Видал, който обаче не можа да засече коженото кълбо.

Малко след това играчите на “Лудогорец”  бяха хванати на контраатака. Марин Петков подаде добре за Джавад Ел Джемили, футболистът стреля много добре,  ала топката се отби в гредата.

Софийският отбор продължи да натиска, като резервата – Асен Митков, видя отлично включването на Филип Кръстев през центъра, последният отправи удар който рикошира в Игор Пластун и влезе в мрежата – 2:1. Атаката на “Левски” започна, след като преди това Георги Терзиев се опита да подаде пас на Клод Гонсалвеш, подаването обаче бе прекалено спорно.

 

Веднага след това пък  Петев извади Георги Терзиев и Клод Гонсалвеш, а на техните места влязоха съответно  – Матиас Тисера и Якуб  Пьотровски. Именно полякът засече прекрасно центриране на Кирил Десподов от корнер и изравни с глава – 2:2.

В 72-ата минута Десподов пробва да реализира от средно разтояние, Пламен Андреев изби, топката се върна в крилото на “Лудогорец”. Десподов   центрира превъзходно  за Игор Тиаго, централният нападател насочи топката не  много силно,  но с много прецизност във вратата, играейки с глава.

Докрая на двубоя “Левски” по-често владееше топката, но и “Лудогорец” се  бранеше достатъчно солидно.

Малко по-рано  “ЦСКА-София” и “ЦСКА 1948” изиграха доста напрегнат мач завършиха наравно – 1:1.

Двубоят не изобилстваше от много положения за гол.

Отборът от Борисовата градина откри резултата, автор на попадението бе Енес Махмутович, той стреля много силно от средно разстояние, без да остави  някакви шансове на Генадий Ганев за реакция.

Малко преди края на първата част Педриньо изтреля страховит шут от над 15 метра и шокира всички на “Армията” – 1:1.

През второто полувреме тимът на Саша Илич тръгна ва банк в търсене на успеха,  но натискът му бе по-скоро хаотичен, все пак вече  извън даденото от съдията продължение,  домакините  получиха дузпа, отсъдена правилно за игра с ръка на Ангел  Грънчов.

Зад топката застана Иван Турицов, крайният защитник изпълни дузпата много неуверено по земята и топката отиде в аут.

Докрая на сезона в efbet Лига  остава един кръг,  като “Лудогорец”  се нуждае от задължителна победа във Варна срещу “Черно море”, ако иска 12-тата му поредна титла да не зависи от развоя на  срещата между “Левски”  и “ЦСКА-София”. И двата мача са в сряда от 18:45 часа.

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев