- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

“Лудогорец” и “ЦСКА-София” не се победиха, в мач в който системата ВАР все едно не съществуваше

Сподели:
367 Views

“Лудогорец” и “ЦСКА-София” не се победиха, в мач в който системата ВАР все едно не съществуваше.

Мачът завърши наравно – 2:2.

Разликата между двата отбора в класирането е една точка в полза на “орлите”, три кръга преди края.

 

Мачът бе белязан от две много сериозни грешки на съдийската бригада. като Георги Кабаков не отсъди по една дузпа и в двете посоки, но тази в наказателното поле на гостите бе далеч по-забележима!

Реферът на ВАР – Владимир Вълков, пък скандално не се намеси по никакакъв начин и в двете ситуации.

Двамата треньори леко изненадаха  със своите стартови 11. Саша Илич не заложи на чист централен нападател, а Ивайло Петев реши да остави на скамейката Тодор Неделев и да стартира с Нонато, който не направи кой знае какъв мач, въпреки че записа асистенция.

“ЦСКА-София” започна доста добре, като Тобиас  Хайц получи добро подаване през центъра и стреля от чиста позиция – встрани от вратата.

В 15-ата минута Хайнц  напредна в наказателното поле и Франко Русо го спъна с крак, норвежецът  падна доста леко, но все пак контакт имаше, ВАР обаче не се намеси.

Три минути по-късно Нонато даде добър диагонален пас за Кирил Десподов, който пребори отлично Амос Юга и откри резултата с хубав техничен шут – 1:0!

В 23-ата минута “червените” опитаха дълга топка към Маурисио Гарсес, Франко Русо не я изчисти добре с глава, тя попадна в Хайнц, който бе непокрит и с прекрасен удар от средно разтояние изравни – 1:1.

В 31-ата минута Кирил Десподов стреля от пряк свободен удар, получи се рикошет, който затрудни Густаво Бусато, ала  вратарят изби.

Три минути преди края на първото полувреме Оливие Вердон направи уникална глупост! Националът на Бенин се чудеше как да изнесе топката и подаде  много нескопосано на Якуб Пьотровски, който нямаше как да не загуби коженото кълбо,  а Маурисио Гарсес  реализира отблизо. Тук правилното изнасяне бе по тъча, където Аслак фон Витри бе абсолютно свободен!

Ивайло Петев реагира бързо и на почивката извади –  Гонсало Пипа, Франко Русо и Якуб Пьотровски. В игра влязоха – Педро Нареси,  Игор Пластун и Кайо Видал, а Бернард Текпетей заигра като бек.

Още в началото пък Кирил Десподов напредна страхотно по фланга и центрира за Игор Тиаго, бразилецът се извиси над всички и вкара с глава – 2:2.

В 65-ата минута Текпетей центрира по превъзходен начин за Тиаго, той игра с глава, но изпълнението му мина на сантиметри от целта.

В 84-ата минута Педро Нареси пусна чудесен извеждащ пас през центъра, Игор Тиаго бе напът да преодолее Густаво Бусато, но вратарят го спъна, дърпайки го с ръка за крака в наказателното поле, дузпа не последва, а ВАР не се намеси изобщо, решение което бе меко казано скандално!

Останалите резултати от кръга досега:

“Ботев” Пловдив – “Локо” София – 0:2

“Славия” – “Арда” – 0:0

“Черно море” – “ЦСКА 1948” – 1:1.

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев