- Други спортове, Зимни спортове

Швеция победи Финландия на Световното първенство по хокей на лед с дузпи, Латвия надигра Чехия след продължение

Сподели:
138 Views

Отборът на Швеция се наложи над Финландия с 2:1 (0:0, 1:0, 0:1) след изпълнение на дузпи в мач от Група А на Световното първенство по хокей на лед.

Първата част на мача в Тампере завърши без голове, а Оскар Линдберг откри резултата за шведите в края на втория период. Юху Ламико успя да изравни за домакините в третата част на мача.

При дузпите Хенрик Томернес и Лукас Реймонд на два пъти вкараха за Швеция при дузпите, за Финландия точни бяха Ахти Оксанен и Йоел Армиа.

Така шведите имат 8 точки след три мача и са на второ място в групата след тима на САЩ. Финландия е на четвърто място с 4 точки.

В мач от Група B домакинът Латвия надигра Чехия с 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0) след продължения, като редовното време завърши 3:3. Давид Немечек откри резултата за чехите, но през втория период Рихардс Букартс и Мартинс Джеркалс направиха пълен обрат за латвийците, преди Доминик Кубалис да изравни резултата.

В третата част Оскарс Сибулкис изведе Латвия напред, но Михал Кемпни отново изравни за Чехия. Оскарс Батна донесе победата на Латвия 4:16 минути след началото на продължението. Въпреки успеха Латвия остава на шесто място в групата, а тимът на Чехия е втори с две победи и едно поражение.

Автор: Христо Бонински, БТА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев