- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

“Лудогорец” се скъса да пропуска срещу “Локо” Пловдив, но все пак победи

Сподели:
279 Views

“Лудогорец” се скъса да пропуска срещу “Локо” Пловдив, но все пак победи.

Двубоят от efbet Лига завърши – 1:0.

“Лудогорец” изигра един от най-силните си мачове през сезона, но пропусна поне 5 чисти положения за гол.

Още в началото два гола на Кайо Видал бяха отменени, тъй като първо самият Видал бе в нередовна позиция, а после това стори и Игор Тиаго.

В 17-ата минута домакините изпълниха корнер, а центрирането попадна на крака на Густаво Нонато, той опита ефектен шут – в ръцете на Илко Пиргов.

В 24-ата минута “Локомотив” се опита да изнесе топката с къси подавания, ала Нонато я отне и пусна прекрасен пас за Игор Тиаго, бразилецът направи уникален пропуск, като би над вратата  от няколко метра.

В 42-ата минута футболистите на Ивайло Петев организираха атака, която бе започната от Франко Русо, аржентинецът продължи за Игор Тиаго, централният нападател успя да пребори с физика Хорхе Сегура и изведе Тодор Неделев на чиста позиция, той не избърза и преодоля Илко Пиргов, реализирайки на празна врата. Това бе първи гол за Неделев с екипа на “Лудогорец”.

Докрая на двубоя “Лудогорец” пропусна още куп положения, като най-чистото се откри пред Игор Тиаго в 49-ата минута, когато Бернард Текпетей тръгна на пробив по фланга и върна топката чудесно в наказателното поле, където Тиаго стреля високо, високо в небесата.

Съвсем в края пък гостите изпълниха пряк свободен удар, но Бабакар Дион стреля много неточно.

Малко по- рано вчера “ЦСКА-София” надви “Черно море” с 2:0 и така разликата между “Лудогорец” и “ЦСКА-София” остава една точка в полза на “орлите”.

Както е известно, в събота “зелени” и “червени” ще се срещнат   на “Хювефарма Арена”.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев