- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

С добра игра и хладнокръвие: “Лудогорец” постигна 10-та поредна победа при Ивайло Петев

Сподели:
298 Views

С добра игра и хладнокръвие: “Лудогорец” постигна 10-та поредна победа при Ивайло Петев.

Двубоят срещу “Ботев” Пловдив от еfbet Лига завърши – 0:2.

Първата ситуация в двубоя  бе за домакините. Дилан Мертенс пробва шут от дистанция, топката рикошира в Оливие Вердон и се озова в ръцете на Серджио Падт.

В 18-ата минута Якуб Пьотровски видя отлично включването на Асак фон Витри по фланга,  норвежецът напредна и пусна пас по земя за Кирил Десподов, чийто шут бе блокиран, а Гонсало Пипа също изпробва своя мерник – неточно.

Малко по-късно Джеймс Ето’о   удари в главата Кирил Десподов и то без топка, но главният рефер – Георги Гинчев, реши да му покаже само жълт картон.

В 27-ата минута Десподов напредна по крилото и центрира в наказателното поле, където Кайо Видал с много трудно  изпълнение от въздуха откри резултата– 0:1

Минута преди края на редовното време на първата част пък направилият много силен мач – Клод Гонсалвеш, подаде пас по въздух за Игор Тиаго. Бразилецът пребори Самуел Супрайен във въздуха и първият отбеляза с глава – 0:2.

 

В началото на втората част Кайо Видал изведе с отличен пас Кирил Десподов, той успя да преодолее Хидайет Ханкич и стреля встрани от целта.

“Канарчетата” се съвзеха и Красиан Колев пробва интересен шут от дистанция, минал на сантиметри от  вратата на “Лудогорец”.

В 61-ата  минута “Ботев” изпълни корнер,  а Антонио Перера игра с крак  и уцели гредата.

Само секунди по-късно Самюел Арке бе изведен в наказателното поле, но Серджио Падт му затвори ъгъла и изби.

В края на мача Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш комбинираха като по учебник, португалецът подаде за Кайо Видал, който намери Игор Тиаго, ала от чиста позиция деветката на “орлите” направи грандиозен пропуск.

Така с  добра игра и хладнокръвие: “Лудогорец” постигна 10-та поредна победа при Ивайло Петев.

“Лудогорец” ще завърши на първо място в редовния сезон, което означава, че тимът ще домакинства на “ЦСКА-София” във втория плейофен кръг. В момента разликата между двата отбора в класирането е 4 точки, но днес “червените” посрещат “Ботев” Враца.

“Ботев” Пловдив е 10-ти в класирането, без шанс да изпадне.

Останалите резултати от кръга до момента:

 

еfbet Лига – КРЪГ 30
„Ботев“ Пловдив -„Лудогорец“ 0:2
„Черно море“-„Спартак“ Варна 3:2
„Септември“ София -„Пирин“ Благоевград 0:1
„ЦСКА 1948“-„Славия“ София 0:1
„Локомотив“ София -„Арда“ 1:1

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев