- АТР, БГ Тенис, Тенис

Григор Димитров изпита леки проблеми срещу Бен Шелтън, но го победи

Сподели:
81 Views

Григор Димитров изпита леки проблеми срещу Бен Шелтън, но го победи.

Мачът завърши – 6:1, 3:6, 6:3, като бе изпъстрен с много добри разигравания.

Ето какво съобщи сайтът на родната федерация по тенис:

“Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло.

Срещата с 20-годишния Шелтън се оказа доста трудна за Димитров, въпреки отличното начало на първата ракета на България.

В откриващия сет Димитров реализира два пробива от три възможности, като взе пет последователни гейма, за да го спечели с 6:1.

Във втория сет обаче Шелтън намали непредизвиканите грешки и заигра с по-голяма увереност. Американецът, който е 39-и в световната ранглиста, получи и първата си точка за пробив в осмия гейм и веднага успя да я реализира, за да поведе с 5:3 гейма.

Особено тежък и за двамата тенисисти се оказа деветият гейм на втория сет. Той продължи близо 20 минути, като в него Димитров пропусна пет брейкбола, а Шелтън успя да спечели сета от четвъртата си възможност.

Загубеният втори сет обаче не повлия негативно на 31-годишния българин. Димитров отново се върна към играта си от първия сет, създаде си множество възможности за пробив и реализира една от тях, за да поведе с 3:1 гейма. Това му бе и напълно достатъчно, за да спечели мача, взимайки останалите геймове при свой сервис.

Във втория кръг съперник на Димитров ще бъде чехът Иржи Лехечка, който спечели с 6:1, 7:5 срещу финландеца Емил Руусувуори за час и 32 минути игра.

За класирането си за втория кръг българинът ще вземе 45 точки за световната ранглиста и 41 700 евро от общия награден фонд от 5,7 милиона евро.

След срещата Димитров деда кратко телевизионно интервю, в което заяви, че е доволен от начина, по който е играл.

“Имах доста възможности във втория сет, който можеше да спечеля. Това са от тези мачове, през които трябва да преминеш. Трябва да се движиш и да играеш добър тенис. Аз имах усещането, че правя точно това”, каза 31-годишният Димитров.

“Бен Шелтън няма голям опит на клей и това ми даде предимство. На хард той е много опасен съперник, защото има страхотен сервис. Сигурен съм обаче, че той ще постигне големи успехи, тъй като е много млад, но много отдаден на тениса и ще положи много труд”, допълни Димитров, който в следващия кръг ще играе с друг представител на младата генерация – 21-годишния чех Иржи Лехечка.

“Ще бъде чудесен мач с Лехечка. Искам да наложа моята игра, но той също е съперник, който удря топката много здраво. Винаги съм много ентусиазиран, когато играя на клей, особено тук, в Монте Карло, където живея”, завърши българинът.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://bgtennis.bg 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев