- БГ Футбол, Футбол

“Левски” победи “Ботев” Враца с 2:0 в контрола

Сподели:
157 Views

“Левски” победи “Ботев” Враца с 2:0 в контрола.

Головете вкараха Асен Чандъров и Кристиан Димитров през втората част.

Ето какво съобщи сайтът на “Левски”:

 

„Левски“ победи с 2:0 „Ботев“ (Враца) в приятелска среща, играна на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Попаденията за „сините“ бяха дело на Асен Чандъров в 79-ата и Кристиан Димитров в 81-ата минута.
Патрик-Габриел Галчев отправи първия точен удар в мача в петата минута. Десният бек на “сините” получи пас от Асен Чандъров и шутира от около 20-ина метра, но право в ръцете на Федерико Бариос.
Бариос допусна грешка в 13-ата минута, пресиран от Рикардиньо. Топката стигна до Роналдо, но колумбийският вратар поправи неточността си и улови преди да се стигне до удар към вратата му.
„Левски“ стигна до най-доброто положение от началото на срещата в 19-ата минута. След центриране от ъглов удар Андриан Краев свали с глава към Асен Чандъров, който нанесе изстрел от близка дистанция, но в аут.
„Ботев“ (Враца) отговори в ответната атака. Марко Мажуга получи центриране отляво и с глава нанесе удар, който бе уловен от Николай Михайлов.
В 23-ата минута Михайлов се справи и с удар на Браян Мендоса, който доведе от корнер, а от него не последва нищо интересно.
Пет минути по-късно Андриан Краев пробва късмета си от далечна дистанция, но прати топката встрани.
В последното игрово действие за първата част Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, като подаването му се превърна в удар и за малко да навести мрежата на „Ботев“, но излезе в аут.
В 51-ата минута Галчев стигна до дъгата на наказателното поле и нанесе силен удар, но над вратата.
В 66-ата минута Рикардиньо прати топката в мрежата на гостите, след като с глава засече в мрежата на Красимир Костов, но бе отсъдено нарушение на бразилеца и попадението не бе зачетено.
След неразбирателство в защитата на гостите в 75-ата минута топката се озова в краката на Рикардиньо, който стреля към близкия ъгъл, но уцели мрежата от външната страна.
Четири минути по-късно „Левски“ все пак излезе напред в резултата. Асен Чандъров получи подаване от Ивелин Попов и със силен удар в близкия ъгъл не остави никакви шансове на Красимир Костов.
В 81-ата минута Кристиан Димитров удвои след хубав изстрел от малък ъгъл.
Левски – Ботев Враца 2:0
1:0 Чандъров 79‘
2:0 Димитров 81‘
Левски: 1.Николай Михайлов (К) – 22. Патрик-Габриел Галчев, 50. Кристиан Димитров, 5. Келиан ван дер Каар, 6. Вендерсон Цунами – 8. Андриан Краев, 20. Асен Чандъров – 11. Джавад Ел Джемили, 18. Роналдо, 17. Уелтон – 9. Рикардиньо
Резерви: 12. Йоан Загоров, 2. Жереми Петрис, 4. Калоян Стрински, 10. Ивелин Попов, 24. Борислав Рупанов, 31. Дейвид Михалев, 34. Александър Божилов, 38. Димитър Андонов, 41. Кристиян Йовов, 42. Георги Коричков, 71. Антоан Стоянов
Треньор: Станимир Стоилов”

Автор: SPORTS24 – Спортни  статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев