- Други спортове, Зимни спортове

България е №1 по медали на младежкото Световно първенство по сноуборд в Банско

Сподели:
170 Views

България е №1 по медали на младежкото Световно първенство по сноуборд в Банско.

Страната ни завоюва общо 4 медала.

Това съобщи сайтът на родната федерация по ски:

“България завърши на първо място в класирането по медали на световното първенство по сноуборд за младежи и девойки в Банско. Младите ни таланти спечелиха 2 титли чрез Тервел Замфиров (PGS) и Петър Гергьовски (PSL), както и два сребърни медала на Александър Кръшняк. Кристиян Георгиев допълни отличното представяне на нашите с четвърто място на PSL, а Гергьовски също бе четвърти, но на PGS. Второто място по медали е за Швейцария с титла и сребърен медал. Германия е на трето място, заради титлата в отборната надпревара на паралелен слалом. На финала бундестимът надви Швейцария. Най-добре от българите се представи тандемът Петър Гергьовски/Йорданка Андонова, които завършиха 16-ти. Призьорите в отборното бяха наградени лично от министъра на младежта и спорта Весела Лечева, която изгледа на живо финалите на Бъндеришка поляна. Сред зрителите бе и носителят на голямата Световна купа за 2016 Радослав Янков.

„Тези момчета са бъдещето на българския сноуборд, заяви след финалите Радо. – Много са амбициозни и с голям потенциал, а това, че се подкрепят и вървят заедно е много хубаво“.

Първенството бе закрито официално от члена на Съвета Международната федерация по ски и президент на БФСки Цеко Минев. Българските сноубордисти остават в Банско, където на 27-28 ще се проведе и държавното първенство.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ”

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.bfski.com/

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев