- Европейски футбол, Футбол, Шампионска лига

Пак Кингсли Коман вгорчи живота на ПСЖ в Шампионската лига

Сподели:
161 Views

Пак Кингсли Коман вгорчи живота на ПСЖ в Шампионската  лига.

“Байерн”  Мюнхен победи парижани с 0:1. Голът падна през втората част. Припомняме, че Коман отбеляза срещу ПСЖ и на финала на турнира през 2020 г.

Меси и компания подходиха доста предпазливо, оставяйки притежанието на топката за съперника , нещо което е типично за стила на Кристоф Галтие.

Гостите направиха някои доста смислени като  замисъл атаки през първата част, но липсваше  завършващ удар.

Мачът продължи в подобно темпо, като влезлият на почивката за “баварците” – Алфонсо Дейвис, проби страхотно по фланга и центрира за Кингсли Коман, който с прецизен шут по земя донесе победата за своя тим.

След гола пък  ПСЖ се активизира сериозно, като в игра се появи Килиан Мбапе, който на няколко пъти бе много близо да изработи гол за своите.

Мбапе бе изведен сам срещу Ян Зомер, вратарят изби, топката достигна  до Неймар. Зомер се хвърли като котка и пак спаси, а при добавката  Мбапе отбеляза, ала бе в засада и попадението не бе зачетено.

В края на двубоя още един гол на ПСЖ бе отменен, тъй като в хода на атаката Мендеш бе в засада.

В добавеното време Меси тръгна на пробив през центъра и бе изритан много грубо от Бенжемен Павар,   бранителят бе изгонен с втори жълт картон.

“Милан” победи “Тотнъм” с 0:1. Попадението отбеляза Брахим Диас още в 7-ата минута. И двата отбора имаха множество шансове да реализират още голове, но изпуснаха твърде много положения.

Реваншите са на 8 март.

Днес осминафиналите продължават с двубоите – “Борусия” Дортмунд  –  “Челси”, както и  “Брюж” –  “Бенфика”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.facebook.com/fcbayern.en/photos/a.845519478852461/8947227558681572/

 

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев