- Европейски футбол, Испания, Футбол

Дузпи пратиха Барселона на финала за Суперкупата на Испания

Сподели:
112 Views

Барселона ще играе с вечния си съперник Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания по футбол.

След като в сряда “белите” отстраниха Валенсия с дузпи в първия полуфинал, късно вечерта в четвъртък в Рияд същото стори и тимът на Барселона, който се наложи над Бетис с 6:4. В редовното време мачът в столицата на Саудитска Арабия приключи при 1:1, а в добавените 30 минути двата отбора си размениха по още един гол. В 118-ата минута мексиканецът Андрес Гуардадо от тима на Бетис бе изгонен от игра за втори жълт картон, а при дузпите играчите на Барселона вкараха и при четирите си опита, докато пропуски за тима от Севиля направиха Хуанми и Уилям Карвальо.

Роберт Левандовски даде преднина на Барселона пет минути преди края на първото полувреме, след като в средата му гол на Педри бе отменен заради засада.

Бетис обаче успя да вкара мача в продължение след гол на плеймейкъра Набил Фекир в 77-мата минута. Четири минути след това заради засада ВАР отмени за втори път гол на Барселона, който този път бе дело на Левандовски.

Три минути след началото на допълнителните 30 Ансу Фати изведе каталунците напред в резултата, но с гол на Лорен Морон в 101-вата Бетис възстанови паритета.

При дузпите Уилиан Жозе и Морон вкараха за Бетис при първите два опита, но последваха пропуските на Хуанми и Карвальо. В същото време за Барселона от бялата точка се разписаха Левандовски, Франк Кеси, Фати и Педри.

Барселона и Реал Мадрид играха за последно един срещу друг в мача за Суперкупата на Испания през 2017 година. Тогава форматът бе друг и в два мача на разменено гостуване Реал се наложи с общо 5:1.

Предстоящото “Ел Класико” ще се проведе в Рияд в неделя от 21:00 часа българско време.

 

Автор: Георги Крумов, БТА

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар