- Англия, Европейски футбол, Футбол

Манчестър Сити победи Ливърпул и се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата на Англия

Сподели:
145 Views

Манчестър Сити победи носителя на трофея за миналия сезон Ливърпул с 3:2 и се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на лигата на Англия по футбол.

Головете за домакините вкараха Ерлинг Холанд в 10-ата минута, Рияд Марез в 47-ата и Нейтън Аке в 58-ата.

Фабио Карвальо в 20-ата и Мохамед Салах в 48-ата минута се разписаха за Ливърпул.

Двубоят беше изключително интересен, а Сити три пъти повеждаше в резултата. Победата на тима донесе в 58-ата минута Нейтън Аке, който получи отличен пас от Кевин де Бройне.

За Ерлинг Холанд попадението е 24-о за сезона във всички турнири.

 

Възпитаниците на Пеп Гуардиола ще се изправят срещу Саутхямптън в следващия кръг на турнира. В другите четвъртфинали  ще играят Нотингам срещу Уулвърхямптън, Нюкасъл срещу Лестър, а Манчестър Юнайтед срещу Чарлтън. Двубоите ще се играят през втората седмица на януари.

Купата на Лигата на Англия се провежда от 1960 година насам, а победителят печели право да играе в Лигата на конференциите през следващия сезон.

Шампионът във Висшата лига Манчестът Сити е печелил Купата на Лигата шест пъти в последните девет години.

 

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че попадението на Холанд е било от засада и се оплаква от факта, че технологията за видеоповторение ВАР не се използва в Купата на Лигата до полуфиналната фаза.

“Имаме ВАР, реферите са свикнали с ВАР. Технологията е тук, защо да не я използваме? Работихме здраво, направихме добри неща. Не беше достатъчно добре за тази вечер обаче. Но това е Сити на техния терен, винаги е невероятно трудно”, коментира Клоп.

Гуардиола беше доволен от представянето на отбора си. Това е първа победа за неговия тим над Ливърпул от шест мача във всички турнири.

“Не можем да кажем, че този двубой не беше добър. Не е лесно да задържиш топката срещу Ливърпул, защото те имат дефанзивна структура, която е най-трудната, с която съм се сблъсквал в кариерата си”, каза специалистът.

Автор: Ива Кръстева, БТА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар