- БГ Волейбол, Волейбол, Евротурнири

Хебър пропусна два мачбола и започна с драматична загуба срещу Берлин Волейс в волейболната Шампионска лига

Сподели:
223 Views

Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) пропусна два мачбола и загуби като гост от Берлин Ресайклинг Волейс с 2:3 (25:23, 25:23, 17:25, 26:28, 12:15) в среща от първия  кръг в група “Б” на Шампионската волейболна лига за мъже. Българският отбор успя да поведе с 2:0 гейма и бе близо до успех, но в крайна сметка отстъпи пред домакините.

Тимът на Камило Плачи изигра солиден мач в германската столица, като показа висока класа в първите два гейма. В първия гейм тимът от Пазарджик взе аванс и го поддържаше през цялото време. Най-голяма разлика за Хебър бе при 17:11. Българският първенец успя да затвори гейма при 25:23.

Същото се повтори и във втория гейм. Германците имаха преднина в началото на частта, но Хебър изравни при 16:16. След това българският тим показа по-здрави нерви и спечели отново с 25:23.

В четвъртия гейм двата отбора вървяха много равностойно, но Хебър успя да поведе с 24:22 и имаше два мачбола. Българският тим обаче пропусна шансовете си, като домакините изравниха, а след това и спечелиха частта след 28:26.

В тайбрека Хебър бе равностоен до 8:8, когато германците направиха разлика и успяха да спечелят мача, след като затвориха частта при 15:12.

Най-резултатен от българския състав бе италианецът Якопо Масари с 20 точки. Най-полезен в мача бе френският волейболист на Берлин Волейс Тимоте Карле, който направи 27 точки.

 

На 16 ноември Хебър ще бъде домакин на полския Заверче в Пазарджик във втория кръг на Шампионската лига.

Автор: Христо Бонински, БТА

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар