- БГ Футбол, България, Трансфери, Футбол

“Лудогорец” привлече бразилски халф

Сподели:
2 340 Views

“Лудогорец” привлече бразилски халф.

Густаво Нонато Сантана идва от “Флуминензе”, където игра под наем,  а иначе бе собственост на “Интернасионал”.

Ето какво съобщи сайтът на “орлите”:

“Силен входящ трансфер реализира ПФК Лудогорец. Единадесеткратните шампиони привлякоха халфа Густаво Нонато Сантана, който бе собственост на Интернасионал, но игра като преотстъпен в борещия се за титлата гранд от Рио де Жанейро Флуминенсе. Ръководствата на Лудогорец и клуба от Порто Алегре финализираха сделката в петък. Нонато пристига в България през уикенда, като официално ще бъде представен пред медиите в началото на следващата седмица.

Густаво Нонато Сантана е роден на 3 март 1998 г. в Сао Пауло. Започва кариерата си в Сао Каетано, като впоследствие преминава в Интернасионал. В периода 2018-2020 г. полузащитникът изиграва 91 мача за клуба от Порто Алегре, като отбелязва 7 гола. От 2021 г. играе под наем във Флуминенсе. Този сезон Нонато се представи отлично с екипа на гранда от “Маракана”, където до последно бе твърд титуляр. Халфът изигра 37 мача, отбеляза 4 гола и записа 5 асистенции, което го превърна в един от основните играчи на Флуминенсе, който в момента е на второ място в класирането и се бори за титлата с Палмейрас.

Густаво Нонато Сантана е третият нов футболист в Лудогорец този сезон. Преди месец шампионите привлякоха халфа Якуб Пьотровски, а преди дни с клуба подписа норвежкия десен бек Аслак фон Витри”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар