- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Футбол, Шампионска лига

“Лудогорец” се изправя пред трудно, но и преодолимо изпитание в Европа!

Сподели:
400 Views

“Лудогорец” се изправя пред трудно, но и преодолимо изпитание в Европа!

Шампионите на България посрещат “Динамо” Загреб в мач от третия предварителен кръг на  Шампионската   лига.

През 2012 г. “Динамо” отстрани “Лудогорец” в квалификациите на Шампионската лига, след като мачовете завършиха 1:1 и 3:2.

Година по-късно “орлите” постигнаха две победи над хърватите. Това се случи в груповата фаза на Лига Европа – 3:0 и 2:1.

Анте Шимунджа няма опции в средата на терена, тъй като Мануел Шоу е наказан. Алекс Сантана пък бе продаден на “Атлетико” Паранензе.

Очаква се Шимунджа да върне Доминик Янков   в средата на терена, където да действа заедно с новото попълнение – Якуб Пьотровски. Има и вероятност Клод Гонзалвеш да бъде вдигнат и да започне от първата минута, но това изглежда почти невъзможно.

Треньорът на гостите – Анте Чачич, пък заяви, че “Динамо” не го интересува, че има втори мач и тимът ще играе офанзивно в Разград, нещо което би се харесало на “Лудогорец”. Българите обичат да имат празни пространства, за да разгръщат своите атаки.

“Лудогорец” трябва да бъде активният отбор, да притиска съперника в неговата половина, защото хърватите правят изключително много  грешки, когато са подложени на натиск.

Родният тим трябва да внимава много за центрирания от фланговете към своето наказателно поле, “Динамо” разчита основно на това “оръжие” в атака.

Прогноза на SPORTS24:

Двата тима в момента са абсолютно равностойни, като е напълно логично да очакваме голове и от двата отбора днес, а е твърде възможно крайният изход от двата сблъсъка да бъде решен от чисто индивидуалните качества на футболистите!

Мачът започва в 20:45 часа. Главен рефер на мача ще бъде Джюнейт Чакър от Турция.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар