- Баскетбол, БГ Баскетбол, Национални отбори

Националният тим на България научи всичките си съперници в предварителните квалификации за Евробаскет 2025 за мъже

Сподели:
162 Views

Националният отбор на България по баскетбол за мъже попадна в група с Кипър и Румъния, плюс Португалия в предквалификациите за Европейското първенство за мъже през 2025 година. Жребият бе изтеглен по-рано днес в Мюнхен, Германия.

Националите бяха разпределени предварително в група F заедно с Португалия, а днес научиха и другите си два противника, които идват от още по-ранен етап на евроквалификациите – Румъния и Кипър. Първите срещи са още през следващия месец.

Жребият по групи в предквалификациите за Евробаскет 2025:

Група D: 1. Словакия, 2. Дания, 3. Република Северна Македония, 4. Норвегия

Група E: 1. Полша, 2. Швейцария, 3. Австрия, 4. Хърватия

Група F: 1. Кипър, 2. Румъния, 3. Португалия, 4. България

Съставите на Австрия, Румъния и Дания стигнаха до тази фаза на евроквалификациите след като спечелиха групите си от предишния етап, а Швейцария и Норвегия се класираха като втори в подреждането с най-добри показатели. Кипър е един от домакините на Евробаскет 2025, заедно с Латвия и Финландия, и участва в пресявките, но ще се класира автоматично за шампионата.

Победителите от трите групи, плюс Кипър, ще достигнат същинската фаза на евроквалификациите. Осемте тима, които не успеят да направят това в тази фаза, ще се присъединят към четирите отбора (Република Ирландия, Косово, Албания и Люксембург), които останаха последни в предишния етап и така ще бъдат определени последните четири класирали се за евроквалификациите.

Автор: Кремена Младенова,  БТА

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар