- Англия, Европейски футбол, Футбол

Преобразен “Манчестър Юнайтед” вкара 4 гола на “Ливърпул” в контрола

Сподели:
243 Views

Преобразен “Манчестър Юнайтед” вкара 4 гола на “Ливърпул” в контрола.

Мачът завърши 4:0, а стилът който показа тимът на “червените дяволи” би трябвало да се хареса и на неутралните зрители.

Ерик тен Хах започна срещата с голяма част от титулярите през миналия сезон, а Юрген Клоп бе оставил своите “звезди” на пейката.

Още в 4-ата минута Давид де Хеа трябваше да се намесва, той пресече много добре опасно центриране на крайния бранител  – Мабая.

Малко по-късно Диого Далот позволи на Луиш Диаш да го размине, крилото навлезе през центъра и стреля, но Давид де Хеа се намеси много точно.

В 12-ата минута “Юнайтед” организира супер атака, топката достигна до Бруно Фернандеш, той центрира за Антони Марсиал, който остана под топката, тя попадна  в Джейдън Санчо, играчът не се забави с чудесен шут в далечния ъгъл на Алисон откри – 1:0.

След това “Ливърпул” опита да изравни и на два пъти бе доста близо до това, но удари на Карвальо и Луиш Диаш се отбиха от гредата.

“Манчестър Юнайтед” започна да опитва все по-дълбока преса с течение на времето. И така в 30-ата минута настана хаос при изчистването на една топка, коженото кълбо се озова при Фред. Дефанзвният халф видя, че Алисон е излязъл  напред и с много технично изпълнение го прехвърли – 2:0!

“Ливърпул” отново се огъна при  пресата на противника. Антони Марсиал отне и веднага тръгна по крилото, след което шутира от малък ъгъл и реализира за 3:0! Това се случи в 33-ата минута.

В хода на първата част Диого Далот стреля от малък ъгъл, ала топката отиде в гредата.

Ерик тен Хах пусна голяма част от младоците в отбора си през втората част, а неофициален дебют записа Тирел Маласия.

Юрген Клоп пък вкара в игра Мохамед Салах, Ибрахима Конате, Наби Кейта, както и новото попълнение – Дарвин Нунеш, а и  доста други играчи  от своя основен състав.

Нунеш можеше да отбележи в 70-ата минута, когато си спря добре топката и стреля, но резервата в този мач –  Том Хийтън, изби с вещина.

Уругваецът бе търсен с дълги топки, които обаче бяха обирани от направилият изключително силно второ полувреме –  Ерик Бай.

Бранителят показа голяма бързина в 76-ата минута. Националът на Кот д’Ивоар стигна от своето до другото  наказателно поле и просто пусна достатъчно точен пас за Амад Диало, той направи двойно подаване с  Факундо Пелистри,  за когото  бе като детска игра да вкара топката  в мрежата.

В 87-ата минута Мохамед Салах отправи изстрел в гредата, при добавката Дарвин Нунеш прати топката в аут.

 

Важно: Трябва да отбележим, че дзвата тима са в различни етапи от своята подготовка, но все пак това не бива да отнема от успеха на “червените дяволи”!

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Колаж: https://www.facebook.com/manchesterunited/photos/a.411767862745/10159480212697746/

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар