- Европейски футбол, Футбол

“Рома” е първият носител на трофея в Лигата на Конференциите!

Сподели:
171 Views

“Рома” е първият носител на трофея в Лигата на Конференциите!

Тимът победи на финала “Фейенорд” с 1:0.

Италианците показаха изключителна организация в играта, както и отлична тактическа дисциплина,  нещо за което Жозе Моуриньо заслужава поздравления.

В 29-ата минута Джанлука Манчини пусна перфектен дълъг пас за Никола Дзаниоло, който овладя добре и хубав удар реализира – 1:0.

Нидерланците започнаха второто полувреме доста настървено, като имаше изпълнение на статично положение, а в опита си да изчисти Джанлука Манчини щеше да си вкара автогол, но топката се отби в гредата.

В 50-ата минута Тирел Маласия нанесе страхотен шут от границата на наказателното поле, Руи  Патрисио се разтегна максимално и докосна топката, тя се удари в гредата и излезе в аут.

Докрая темпото спадна и голови положения нямаше.

Това е 5-ти трофей за Жозе Моуриньо от  Евротурнирите   в неговата кариера на  старши-треньор.   Той има спечелени Купа на УЕФА и Шампионска лига с “Порто”. Отново Шампионска лига, но с “Интер”, както и Лига Европа с “Манчестър Юнайтед”.

Португалецът има и отличие от  КНК, но като асистент на Боби Робсън в “Барселона”.

 

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.facebook.com/officialasroma/photos/a.553555668038585/5211123745615064/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар